Naiskuoro KYN julkaisee uuden albumin 35-vuotisjuhlansa kunniaksi

1159
lukukertaa

 

Suomalaisen kuoromusiikin terävimpään kärkeen lukeutuva KYN julkaisee 35-vuotisen uransa kunniaksi kahdeksannen, Jos minä puhuisin sinulle -nimeä kantavan albuminsa 26. lokakuuta. Yhtye esiintyy samana päivänä levynjulkaisukeikalla Savoy-teatterissa, jossa erityisvieraina kuoron kanssa esiintyvät kovatasoiset jazzmuusikot lyömäsoittaja Mikko Hassinen, saksofonisti Manuel Dunkel sekä basisti Ville Herrala. Alba Recordsin julkaisema albumi koostuukin viime vuonna Teosto-palkinnon saaneen Mikko Hassisen KYN:lle säveltämästä ja sovittamasta etnovaikutteisesta jazzohjelmistosta.KYN:n uusi albumi koostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä kuullaan jazz-sovituksina suomalaisia kansanlauluja ja yksi niihin rinnastettava elokuvasävelmä. Toisessa amerikkalaiset jazzstandardit muokataan etniseksi jazziksi suomenkielisin tekstein. Kolmannen osan muodostaa Virpi Stenlundin runoihin sävelletty Jos minä puhuisin sinulle -sarja. KYN on tilausteoksillaan halunnut tuoda etnistä jazzia kuorokentälle. Siinä suomalaisen kansanperinteen melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan.

”Erityistä levyllä on sen kokoonpano, joka haastaa kuoron osaksi jazzyhtyettä, yhdeksi sen instrumentiksi. Kuoro on sekä solisti- että harmonia- ja perussiosoitin”, kertoo KYN:n taiteellinen johtaja, musiikkineuvos Kaija Viitasalo. ”Levyn läpi kulkeva teema on keskustelu kuoron ja saksofonin, minun ja sinun ja toisinaan omien ajatusten välillä. Sovitukset saavat tuttujen laulujen sanat avautumaan uudella tavalla, ajankohtaisina tässä hetkessä. Toivon, että levy pysäyttäisi kuulijat tekstien, musiikin ja toistensa ääreen – puhumaan ja kuuntelemaan.”

KYN on alansa huippuihin kuuluva kunnianhimoinen kuoromusiikin uudistaja. KYN on saanut kiitosta ilmaisurikkaudestaan, lauluyhtyemäisestä soinnistaan ja omaleimaisesta ohjelmistostaan. KYN on kysytty esiintyjä koti- ja ulkomaisilla kuorofestivaaleilla, ja viime vuosina se onkin konsertoinut esimerkiksi Latviassa, Ranskassa ja Taiwanissa. Kuoro on menestynyt myös lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa ja katselmuksissa. Viimeksi vuonna 2014 KYN sai kultamitalin World Choir Games -kuorokilpailujen naiskuorosarjassa.

Kutsu: 35-vuotisjuhlansa kunniaksi KYN toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Jos minä puhuisin sinulle -levynjulkaisukonserttiin keskiviikkona 26.10.2016 klo 19.00 Savoy-teatteriin. Kutsu on avec. Ilmoitathan tulostasi tiistaihin 25.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen levyjulkkari@kyn.fi (kts. kutsu alla).

Kullan ylistys -promovideo

KYN kotisivut
Facebook
Youtube

KYN: Jos minä puhuisin sinulle
Alba Records 2016 (ABACD 15, julkaisupvm 26.10.2016)

1. Ol’ kaunis kesäilta (säv. & san. trad.) / 2. Tähtien lumous (Stella By Starlight) (säv. Victor Young, san. Ned Washington, suom. san. Saukki) / 3. Kullan ylistys (säv. & san. trad.) / 4. Aamulla varhain  (säv. & san. trad.) / 5. Ei sanaakaan (Insensatez) (säv. Antônio Carlos Jobim, san. Vinícius de Moraes, suom. san. Chrisse Johansson) / 6. Sinua, sinua rakastan (säv. Kaj Chydenius, san. Aulikki Oksanen) / 7. Vain öisin (’Round Midnight) (säv. Thelonious Monk & Cootie Williams, san. Bernard Hanighen, suom. san. Juice Leskinen) / 8. Minä kunnioittaisin sinua… (säv. Mikko Hassinen, san. Virpi Stenlund) / 9. Siksi kunnes kertoisit (säv. Mikko Hassinen, san. Virpi Stenlund) / 10. Sinä kulkisit ohitseni  (säv. Mikko Hassinen, san. Virpi Stenlund)

Sovitukset: Mikko Hassinen

KYN / Jos minä puhuisin sinulle -levynjulkaisukeikka
ke 26.10.2016 klo 19, Savoy-teatteri (Kasarmikatu 46-48, Helsinki)
liput alk. 17,5 €, ennakot Ticketmaster