Kansainvälistä improvisaation juhlaa Hietsu is Happening!issa

1702
lukukertaa
Adam Rudolph.

Amerikkalaislyömäsoittaja Adam Rudolph tähdittää viidettä Hietsu is Happening! -tapahtumaa. Hietarannan pimenevässä syysillassa Rudolph kohtaa italialaisen New Yorkissa vaikuttavan kitaristi Marco Cappellin ja kotimaiset jazzhuiput trumpetisti Verneri Pohjolan sekä tapahtuman kuraattorit, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen.

Lokakuun tapahtumassa illan muusikoita kuullaan erilaisissa kokoonpanoissa soolosta kvintettiin. Punaisena lankana toimii improvisaatio [lat. improviso = ennen näkemätön, valmistelematon].

Myös illan kulku on improvisoitu Hietsu is Happening!:in tuttua aloitusaikaa klo 19 lukuun ottamatta.

Adam Rudolph (s. 1955) on yli 40 vuotta ympäri maailmaa työskennellyt jazzsäveltäjä ja -perkussionisti, jota New York Times on kutsunut maailmanmusiikin pioneeriksi. Mm. Don Cherryn, Pharaoh Sandersin sekä Herbie Hancockin kanssa esiintynyt Rudolph tunnetaan kenties parhaiten Yusef Lateefin kanssa tekemistään levytyksistä.

Klassista kitaraa opiskellut, nykyisin erityisesti uuden musiikin tulkitsijana tunnettu Marco Cappelli on esiintynyt niin solistina kuin ensemblen jäsenenä klassisen ja nykymusiikin tapahtumissa mm. Guggnheim- ja Moma-museoissa New Yorkissa, Salzburg-festivaalilla Itävallassa, Ruhr Triennallessa Saksassa sekä lukuisilla jazz- ja avantgarde-festivaaleilla. Myös opettajana työskentelevä Cappelli on toiminut apulaisprofessorina Columbian yliopiston Music Performance -ohjelmassa New Yorkissa sekä vierailevana professorina Julliard Schoolissa. Hän on esiintynyt ja työskennellyt mm. Anthony Colemanin, Enrico Ravan, Marc Ribotin, Elliott Sharpin sekä Markus Stockhausenin kanssa.

Adam Rudolphin ja Marco Cappellin Suomen-vierailu on toteutettu yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa.

Hietsu is Happening! nro 5

Ti 25.10. klo 19

Adam Rudolph, lyömäsoittimet
Marco Cappelli, kitara
Verneri Pohjola, trumpetti
Mikko Innanen, saksofonit ja puhaltimet
Antti Lötjönen, kontrabasso

Liput 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)

Seuraavat happeningit:

ti 15.11. Kauhutarinoiden ilta
Vieraina mm. Juha Hurme, Pekko Käppi, Aki Rissanen, Janne Tuomi ja Frank Doggenstein sekä tapahtuman kolmas kuraattori, kitaristi Petri Kumela.

ti 20.12.  Jouluinen kitarakimara
Vieraina mm. Raoul Björkenheim ja Sami Klemola

Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan ensimmäinen ilta järjestettiin menestyksekkäästi 29.3. Hietsussa ovat toistaiseksi esiintyneet seuraavat taiteilijat ja kokoonpanot: Teppo Hauta-aho, Joonas Riippa, Heikki Nikula, Antti Lötjönen, Mikko Innanen, Petri Kumela, Matti Johannes Koivu, Tölöläb, Mika Kallio & Satu Rinnetmäki Impulsion, Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen, Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste ja Joonas Widenius.