Helsinki-Cotonou Ensemble julkaisee kolmannen albuminsa

1144
lukukertaa

 

Suomalais-beniniläinen Helsinki-Cotonou Ensemble julkaisee odotetun kolmannen, The Road is Long – Live at Savoy Theatre -nimisen albuminsa 4. marraskuuta. Vuoden alussa Savoy-teatterin keikalla äänitetty levy on yhtyeen ensimmäinen live-albumi sekä samalla ensimmäinen vinyylijulkaisu. Vinyylin lisäksi albumi julkaistaan digitaalisessa muodossa. Energisistä esiintymisistään sekä rohkeasti urbaania afrobeatia ja jazzia yhdistelevästä musiikistaan tunnettu 8-henkinen yhtye juhlistaa julkaisua esiintymällä lauantaina 5. marraskuuta levyn teemaan sopivasti Savoy-teatterissa osana maailmanmusiikkiin keskittyvää Etnosoi!-festivaalia. The Road is Long – Live at Savoy Theatre julkaistaan ilman ulkopuolista kustantajaa tai levy-yhtiötä joukkorahoituksen avulla. Albumin joukkorahoitusprojekti on käynnissä Mesenaatti-palvelussa 23.10. saakka.

Vuonna 2012 perustettu Helsinki-Cotonou Ensemble on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama kahdeksanhenkinen yhtye, joka yhdistelee beniniläisiä Voodoo-uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia, funkia ja hip hopia. Beninissä alkunsa saanut yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Beaucoup De Piment! vuonna 2013, minkä yhteydessä bändi kiersi kattavalla kiertueella ympäri Suomea. Toinen albumi Fire, Sweat & Pastis keräsi ilmestymisvuotenaan 2014 runsaasti ylistäviä arvioita mediassa, ja julkaisu valittiinkin Vuoden 2014 kansanmusiikkialbumiksi. Viimeisenä parina vuotena yhtye on keikkaillut laajasti kotimaisten festivaalien lisäksi muun muassa Saksassa, Kanadassa, Italiassa, Unkarissa ja Norjassa sekä tehnyt kiertueen yhtyeen synnyinseudulla Beninissä Länsi-Afrikassa.

”Kaiken tämän reissaamisen jälkeen Helsinki–Cotonou Ensemble kuulostaa paremmalta kuin koskaan”, kertoo yhtyeen perustaja ja kitaristi Janne Halonen. ”Halusimme taltioida tämän soundin live-julkaisulle – onhan kyseessä kuitenkin yhtye sekä musiikki, joka on parhaimmillaan juuri livenä.” Helsinki-Cotonou Ensemblen tarkoituksena on kerätä joukkorahoituksella Mesenaatti-palvelussa vähintään 3500 euroa. Albumin joukkorahoitus on käynnissä 23.10. saakka osoitteessa http://www.mesenaatti.me/helsinkicotonouensemble.

HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE: The Road is Long – Live at Savoy Theatre
No Problem Music! 2016 (NPM03, julkaisupäivä 4.11.2016)
Jakelija: Cd Baby

Side A
1. The Road Is Long / 2. Minin Vodjo / 3. Agamafa na Hèdé

Side B
1. Adande / 2. Djigbo

Noël Saïzonou, laulu, perkussiot & afrikkalainen saksofoni / Janne Halonen, kitara & laulu / Sampo Riskilä, basso / Juha Räsänen, rummut / Menard Mponda, perkussiot & laulu / Visa Oscar, koskettimet / Mikko Pettinen, trumpetti & laulu / Janne Toivonen, trumpetti & laulu / Joakim Berghäll, saksofoni & laulu / Linda Fredriksson, saksofoni & laulu

Sävellykset: Noël Saïzonou & Janne Halonen
Sovitukset: Helsinki-Cotonou Ensemble

HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE: Levynjulkaisukonsertti
Etnosoi! 2016
La 5.11. klo 19:00
Savoy-teatteri (Kasarmikatu 46, 00130 Helsinki)
Liput alk. 27 €

Fire, Sweat & Pastis -levyn teosta kertova video Youtubessa
www.facebook.com/HelsinkiCotonouEnsemble/
www.helsinkicotonouensemble.com