Turku Jazz Orchestran syksyä

1120
lukukertaa

 

Turku Jazz Orchestran syyskauden konsertit käynnistyvät lokakuussa. Syksyn ohjelmisto tarjoaa neljä erityyppistä konserttikokonaisuutta. Luvassa on Vellu Halkosalmen uuden teoksen kantaesitys, suomalaisen elokuvamusiikin levyn julkaisukonsertti ja huippuviihdettä Itämeren aalloilla. Kauden päättää big band -klassikoiden ja modernin musiikin vuoropuhelu Teppo Mäkysen johdolla.

Lokakuussa Turku Jazz Orchestra kantaesittää Playing Reality -tilausteoksen, jonka orkesterin taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi on säveltänyt vibrafonisti Panu Savolaiselle ja big bandille. Halkosalmi pohtii sävellyksessä leikin olemusta ja leikin kautta oppimista. Logomon Logi 3 -salissa lauantaina 8.10. klo 20.00 alkava ilta on myös osa kansainvälisen Food & Fun -ruokafestivaalin oheiskonsertteja.

Marraskuussa Turku Jazz Orchestra julkaisee historiansa ensimmäisen levyn yhteistyössä Turun filharmonisen orkesterin sekä Johanna Iivanaisen ja Jukka Perkon kanssa. Keväällä 2015 kantaesitetyssä Sulle salaisuuden kertoa mä voisin -kokonaisuudessa tutut ja tuntemattomammatkin elokuvamusiikin helmet on sovitettu tuoreella otteella big bandille ja sinfoniaorkesterille Vellu Halkosalmen ja hänen sovittajatiiminsä käsissä. Levy tuotetaan Alba Recordsin kanssa, ja levynjulkaisukonsertti järjestetään Turun konserttitalolla 25.11. klo 19.00.

Soul-laulaja Sami Saaren kanssa syksyllä 2015 aloitetut vierailut Viking Gracella saavat lisäksi jatkoa. Lauantaina 12.11. Turku Jazz Orchestan solistiksi nousee Sami Pitkämö, jonka kanssa tulkitaan amerikkalaisen huippuviihteen klassikoita. Ohjelmistossa on sekä Stevie Wonderin, Tom Jonesin ja Earth Wind & Firen hittejä että Frank Sinatran, Dean Martinin ja Sammy Davis Jr:n kuuluisaa Rat Pack -ohjelmistoa.

Kausi päättyy Flame Jazzin ja Turku Jazz Orchestran jo perinteeksi muodostuneeseen yhteiskonserttiin perjantaina 16.12. klo 19.00 Logomossa. Classics Meet Modern -konsertti kumartaa musiikin historialle sekä modernille ajalle. Illan aloittaa vahvasti vuodessa 2016 elävä kansainvälistäkin huomiota kerännyt Aki Rissanen Trio. Konsertin ja koko ensimmäisen Jazz City Turku -vuoden päättää Turku Jazz Orchestra ja Teppo Mäkynen tulkitsemalla mestarirumpali Mel Lewisin big band -klassikoita.