Oddarrang julkaisee neljännen albuminsa syyskuussa

1105
lukukertaa

 

Brittiläinen levymerkki Edition Records julkaisee elektronisia äänimaailmoja, jazzia ja post-rockia yhdistelevän kvintetin odotetun neljännen albumin Agartha. Tuoreen julkaisun yhteydessä yhtye esiintyy syksyllä muun muassa Flame Jazz Cruisella sekä We Jazz 2016 -tapahtumassa joulukuussa.

Kotimaisen musiikkikentän omaleimaisimpiin yhtyeisiin lukeutuva Oddarrang julkaisee neljännen albuminsa 23. syyskuuta. Maineikkaan brittiläisen Edition Records -levymerkin julkaisema albumi Agartha on rumpali Olavi Louhivuoren perustaman Oddarrangin toinen kansainvälinen julkaisu kyseisellä levymerkillä vuonna 2013 ilmestyneen In Cinema -albumin jälkeen. Tiivis 40-minuuttinen ja vain viidestä kappaleesta koostuva Agartha saa nimensä maapallon ytimessä sijaitsevasta tarunhohtoisesta maailmasta. Sellon ja pasuunan harvinainen yhdistelmä, kelluvat lauluosuudet ja elektroniset äänimaailmat yhdistyvät Agarthassa kitaran, basson ja rumpujen intensiteettiin, mikä muodostaa pohjan Agarthan syvälliselle ja alkukantaisellekin kauneudelle. Levynjulkaisun yhteydessä Oddarrang esiintyy ympäri Eurooppaa muun muassa Münchenissä Unterfartissa, Berliinin Jazzfest Berlinissä ja Isossa-Britanniassa London Jazz Festivaleilla. Suomessa yhtye esiintyy Flame Jazz Cruisella syyskuussa, Hämeenlinnan Suistoklubilla marraskuussa sekä We Jazz 2016 -festivaalilla Helsingissä joulukuussa.

Vuonna 2005 perustettu Oddarrang on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisella musiikkikentällä kiistattoman uniikin saundin hallitsevana yhtyeenä. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät monumentaaliset riffit, dynaaminen kerroksellisuus sekä mieleenpainuvat ja voimakkaat melodiat, jotka leijuvat hypnoottisen rytmin päällä. Oddarrangin perustajan ja yhtyeen rumpalin Olavi Louhivuoren ja suomalaisen jazzin ja populaarimusiikin moniottelijoiden, laulaja-sellisti Osmo Ikosen, pasunisti Ilmari Pohjolan, basisti Lasse Lindgrenin sekä kitaristi Lasse Sakaran muodostama Oddarrang on 10 vuoden yhteisen soittohistorian aikana hitsaantunut tiiviiksi musiikilliseksi yksiköksi. Oddarrangin rohkea ja eeppinenkin musiikki ammentaa lähteensä samasta melankolisesta pohjoismaisesta lähteestä kuin islantilaisten Sigur Rósin, Björkin ja Supersilentin kaltaiset yhtyeet, yhdistäen siihen vaikutteita kansanmusiikista, postrockista, klassisesta musiikista sekä elektronisesta äänimaisemasta. Oddarrangin debyyttialbumi Music Illustrated voitti heti julkaisuvuotenaan 2007 Emma-palkinnon Vuoden parhaana jazzalbumina. Edition Records julkaisi yhtyeen kolmannen albumin In Cineman vuonna 2013, ja albumin hypnoottisen kaunis musiikki ja levyn ympärille rakennetut lyhytelokuvat saivat eurooppalaisessa musiikkimediassa erittäin kiitellyn vastaanoton. Marlbank-sivusto valitsi albumin myös vuoden eurooppalaiseksi jazzlevyksi vuonna 2013.

Agartha nostaa Oddarrangin emootion ja potentiaalin uudelle asteelle mieleenpainuvilla, tunnistettavilla melodioillaan sekä vahvoilla, ihon alle menevillä rytmeillään. Rumpali Olavi Louhivuoren perustama Oddarrang on tuottanut rohkean ja näyttävän puheenvuoron, joka eittämättä tullaan noteeraamaan sekä Oddarrangin kuulijoiden että kansainvälisen mediankin parissa. ”Agartha on antanut meille kaikille uutta energiaa. Levyn sävellys- ja äänitysprosessi oli meille hurjan inspiroivaa ja palkitsevaa. Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen tulokkaaseen”, Olavi Louhivuori kommentoi uuden albumin syntyä. ”Meille Agarthan musiikki on kovin henkilökohtaista ja erityistä. Se on osa meitä ja tuo yhteen meidän kaikkien omat musiikkimakumme sekä visiomme. Täten emme malta odottaa levyn julkaisua ja levyn esittelyä yleisölle ja kuulijoillemme.”

ODDARRANG: AGARTHA
Edition Records 2016 (EDN1079, julkaisupäivä 23.9.2016)
Jakelija: Border Music / The Orchard

1. Aletheia (säv. Lasse Lindgren) / 2. Central Sun (säv. Olavi Louhivuori) / 3. Mass I-III (säv. Olavi Louhivuori) / 4. Admiral Byrd’s Flight (säv. Osmo Ikonen) / 5. Telos / Agartha (säv. Olavi Louhivuori)

Olavi Louhivuori, rummut & koskettimet / Osmo Ikonen, sello & laulu / Ilmari Pohjola, pasuuna & koskettimet / Lasse Sakara, kitara / Lasse Lindgren, basso & koskettimet

ODDARRANG LIVE
la 24.-25.9. Turku, Flame Jazz Cruise, Viking Line Grace
ti 22.11. klo 19 Jyväskylä, Vakiopaine
ke 23.11. klo 21 Hämeenlinna, Suisto-klubi
to 24.11. klo 19 Pori, Validia Karkia -klubi, Pääkirjaston kokoustila
la 10.12. klo 17 Helsinki, We Jazz 2016, G Livelab

http://editionrecords.com/artists/oddarrang/