Hietsu is Happening! -klubi palaa kesätauolta

1387
lukukertaa

Perinteikäs, 30-luvulla uimarannan pukeutumistilaksi rakennettu Hietsun paviljonki täyttyy tällä kertaa barokista, nykymusiikista ja jazzista. Neljännessa Hietsu is Happeningissä! hanurit kohtaavat, viulu, piano ja kitara soivat konservatiivisesti ja kokeilevasti ja lisäksi legendaarinen Gourmet-yhtye tekee röyhkeän comebackin.

Monimuotoisen illan aikana mm. haitaristi Mikko Luoma esiintyy sekä soolona että toisen hanuristin Veli Kujalan, pianisti Emil Holmströmin ja kitaristi Petri Kumelan kanssa. Holmströmia kuullaan myös Helsingin kaupunginorkesterin viulisti Eriikka Maalismaan kanssa duona. Illan säveltäjänimiä ovat Pihlajanmaa, Scarlatti, Ole-Schmidt, Poppe ja Sánchez-Verdú, Mozart, Cage, Onttonen ja Innanen.

Illan kruunaa 19 vuotta sitten saksofonisti Mikko Innasen ja sähkökitaristi Esa Onttosen Helsingin Pitäjänmäessä perustaman Gourmet-yhtyen paluu keikkatauolta. Yhtye esittää ensi kertaa juuri äänittämiänsä tulevan neljännen levynsä kappaleita kuten Järviradiota kuuntelen, Ludvig XIV ja Pas de pluie Mardi.

Basisti Antti Lötjösen, saksofonisti Mikko Innasen ja kitaristi Petri Kumelan perustaman ja kuratoiman tapahtumasarjan tavoitteena on saattaa yhteen erityylisiä muusikoita ja esiintyviä taiteilijoita, sekä tuoda Hietarannan ainutlaatuiseen ympäristöön jotain ennen kuulematonta, näkemätöntä ja kokematonta. Kuraattorit toivottavat Hietsun paviljonkiin tervetulleiksi kaikki kaupunkilaiset ja kaupungissa vierailevat ihmiset.

Hietsun paviljongin remontti valmistui alkuvuodesta 2016. Kiinteistön omistaa kiinteistöosakeyhtiö Töölön Kylätalo, joka on kunnostanut vanhan kahvila- ja pukuhuonerakennuksen uuteen uskoon. Vuonna 2015 Helsingin rakennuslautakunta antoi Rakentamisen Ruusu -kunniamaininnan Töölön Kylätalo Hietsun korjaajille.

Paikassa toimii luovan alan monialainen työhuoneyhteisö, joka on ehtinyt saada Paviljongissa jo paljon aikaan. Pohjoispäädyn juhlatilassa kaupunkilaiset ovat voineet nauttia niin taidenäyttelyistä, turkkilaisesta jazzbrunssista kuin paritanssistakin.

Hietsu is Happening! nro 4
Ke 21.9. klo 19
Hietsun paviljongin juhlasali (Hiekkarannantie 9, 00100 Helsinki)

Mikko Luoma, Veli Kujala, Petri Kumela, Eriikka Maalismaa, Emil Holmström
Gourmet (Esa Onttonen, Mikko Innanen, Ilmari Pohjola, Veli Kujala, Petri Keskitalo, Mika Kallio)

Liput 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)

Seuraavat happeningit:

ti 25.10.
ti 15.11.
ti 20.12.

Lisätiedot: Antti Lötjönen, anttilotjonen@gmail.com, 040 5371857

Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan ensimmäinen ilta järjestettiin menestyksekkäästi 29.4. Hietsussa ovat toistaiseksi esiintyneet seuraavat taiteilijat ja kokoonpanot: Teppo Hauta-aho, Joonas Riippa, Heikki Nikula, Antti Lötjönen, Mikko Innanen, Petri Kumela, Matti Johannes Koivu, Tölöläb, Mika Kallio & Satu Rinnetmäki Impulsion, Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen, Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste ja Joonas Widenius.