Rautiainen, Samuli: Samuli Rautiainen Trio

2118
lukukertaa

2016 Suolavesi Records VES-002

1.The Slang (Rautiainen)
2.Hegemony (Rautiainen)
3.I’m too sad for you (Saastamoinen)
4.Evil unity (Rautiainen)
5. …off swing (Rautiainen)
6.Unholiest Monk (Rautiainen)
7.Short meeting (Rautiainen)
8.That old feeling (Sammy Fein)

Samuli Rautiainen (p), Mikael Saastamoinen (b), Erik Fräki (dr).

Recorded and mixed by Jasse Merivirta

Arvio: 3,5 tähteä

 

Kas, Katu Kaiku -yhtyeen komppiparihan se siinä. Saksofonisti Adele Sauroksen kanssa Saastamoinen ja Fräki veivät voiton Young Nordic Jazz Comets -kisan Suomen osiossa, ja sen jälkeenkin Katu Kaiku on saanut suopeita arvioita keikoillaan.

Entäs tämä pianisti Samuli Rautiainen? Nuori soittaja on Saastamoisen tavoin Sibelius-Akatemian jazzosaston opiskelija, ja on soittanut mm. Grandstand Quartetissa ja Ina Forsmanin yhtyeessä.

”Svengin ja bluesin nälkä” on saatteen mukaan yhtyeen moottorina, eikä tuohon ole huomauttamista. Viimeistään ensimmäisen kiihkeän bassosoolon aikana ja jälkeen bändin imu vie mennessään.

Rautiainen soittaa hyvin kypsästi, muotoilee fraasinsa varmasti ja rauhallisesti ilman hosumista. Saastamoinen saa kosolti soolotilaa, ja onnistuu säilyttämään vetonsa kiinnostavina, mutta samalla bändin hengen mukaan juurevina. Fräki pysyttelee taustalla, ja keskittyy rytmien elostuttamiseen hienovaraisin konstein.

Rautiainen on säveltänyt kahdeksasta kappaleesta kuusi, yksi on Saastamoisen ja ainoana lainana mukana on Sammy Feinin That old feeling.

Levystä taisin puhua, mutta C-kasetti tämä debyytti oikeasti on. Formaatti kuuluu soundissa pehmeytenä ja pyöreytenä, ja sehän ei haittaa yhtään. Soundi ja trion muheva svengi ovat yhtä.