G Livelabin avajaisviikoilla monipuolista keikkatarjontaa

1543
lukukertaa

 

Elokuussa ensimmäiset tapahtumansa järjestänyt G Livelab aloittaa säännöllisen toimintansa syyskuun laajamittaisen keikkaputken myötä. Klubi panostaa elävän musiikin kokonaiselämykseen ja noin 180 asiakaspaikan tila on suunniteltu musiikin ehdoilla. Avajaisviikoilla esiintyvät mm. Flame Jazz Messengers, Andrei Ionita & Naoko Sonoda, Laura Moisio, Mirel Wagner, Dalindèo, Pekko Käppi & K:H:H:L, Töölön ketterä, Aki Rissanen Trio ja koko perheen brunssilla esiintyvä Mimmit. Vastikään julkistettuja uusia buukkauksia syksylle ovat Emma Salokoski, Villa Nah, Underwater Sleeping Society, Asko Keränen & Kati Salo, Kamus Quartetin TeemaHelsinki-konsertti ja Klasariklubin suosittu jouluspektaakkeli.

Helsingin elävän musiikin keikkakartta laajeni elokuussa kun uusi klubi G Livelab avasi ovensa Pienen Roobertinkadun ja Yrjönkadun kulmassa. Noin 180 asiakaspaikkaa sisällään pitävä, tilanteen mukaan muuntuva esitystila on suunniteltu ensisijaisesti kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen ehdoilla ja luvassa on huipputason esiintyjiä eri musikiinlajeissa. Ensimmäiset keikat uudessa tilassa ovat sujuneet hyvin ja antaneet suuntaa klubin jatkolle. Toden teolla syyskausi käynnistyy G Livelabin avajaisviikkojen myötä, jonka jälkeen tilassa kuullaan elävää musiikkia keskimäärin 4-5 iltana viikossa.

Syyskuun keikkaputki käynnistyy 7.9. kun kotimaisen jazzin huipuista koostuva Flame Jazz Messengers esiintyy G Livelabissa. Seuraavana iltana estradin valtaa Flow-keikallaan yleisöryntäyksen aiheuttanut Töölön ketterä. Loppuviikosta G Livelabissa nähdään vielä defunensemble ja sellisti Markus Hohti, laulaja Laura Moisio ja sunnuntain 13.9. koko perheen brunssilla esiintyvä Mimmit. Avajaisviikkojen ohjelmaan kuuluvat myös klassisen musiikin tähtiduo Andrei Ionita & Naoko Sonoda, suomijazzin menestystarina Dalindèo, kansainvälisesti arvostettu laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner ja Elina Mustosen Shakespearen naishahmoja uudella tavalla käsittelevä Her Infinite Variety.

Loppuvuoden muita kohokohtia ovat mm. amerikkalaiset jazzhuiput Vijay Iyer Trio ja Marcus Strcikland’s Twi-Life, ylistetty australialainen avantgarde-trio The Necks, juuri uutena buukkauksena vahvistettu Emma Salokoski, legendaarinen The Posies -yhtyeesta tuttu indielegenda Ken Stringfellow, osana Etnosoi-festivaalia konsertoiva Ural Pop ja pianisti Iiro Rantalan kanssa esiintyvä saksofonistitähti Marius Neset.

Koko varmistunut ohjelma syksylle ja keikkojen tarkemmat tiedot G Livelabin verkkosivuilta.

G Livelabia hallinnoi uusi osakeyhtiö Livelaboratorio Oy, jonka toimitusjohtajana toimii Tanja Douglass ja omistajana Muusikkojen liitto. Livelabin hallitukseen kuuluu joukko kotimaisen musiikkikentän vaikuttajia. Hallituksen muodostavat Ahti Vänttinen (pj), Markus Nordenstreng, Jukka Perko, Maija Vilkkumaa, Minna Pensola, Matti Lappalainen, Mari Kärkkäinen ja Matti Nives. Nives johtaa Livelabin ohjelmaryhmää, johon hallituksesta kuuluvat lisäksi Pensola ja Nordenstreng. Livelabin tuottajana toimii Katariina Uusitupa, teknisenä tuottajana Kimmo Antikainen ja ravintolapäällikkönä Jussi Orbinski.

http://facebook.com/glivelab
http://instagram.com/glivelab