Koko Jazz Clubin syksyä Helsingissä ja Iisalmella

1679
lukukertaa
Jussi Kannaste, Antti Lötjönen, Teppo Mäkynen.

Koko Jazz Clubin ja KokoTeatterin yhdessä tuottama Jazz & Dance klubi avaa syyskuun jo heti lauantaina 3.9. klo 20 (ovet 19). Huikean suosittu tanssiklubi saa ensimmäisiksi taiteilijavieraiksi tanssijat Minna Tervamäen ja Sini Länsivuoren, sekä muusikko Marzi Nymanin Quartetin.

Koko Jazz Clubin syyskauden ohjelmisto Helsingissä ja Iisalmessa svengaa toden teolla. Rumpali Teppo Mäkysen uusi trio yhdistää elektroniikkaa niukkaan jazzkokoonpanoon, jossa rummut ovat vahvassa solistisessa roolissa. Keikka on Helsingissä 8.9.2016.

Kokon yhteistyö UMOn kanssa jatkuu valikoitujen maanantaikonserttien sarjassa. UMOn solisteina nähdään jazzyhtye Kvalda, Kari Sonny Heinilä ja kitaristi Kalle Kaliman Tarantinoon viittaava Pulp Friction- konsertti. Kansainvälisistä vierailuista mainittakoon New Yorkin klubiskenen voimakvartetti rumpali Jochen Rueckertin johdolla 15.9.

1.12 Kokolla konsertoi jazzmusikin todellinen legenda, saksofonisti Lee Konitz. 90 vuotta lähestyvä Konitz oli mukana jo Miles Davisin Birth Of The Cool- levytyksellä, ja soittaa väkevämmin kuin koskaan. Liput kannattaa hoitaa hyvissä ajoin Tiketistä, ennakkoliput ovat edullisempia suurimpaan osaan konsertteja.

Iisalmessa nähdään ja kuullaan erinomainen kattaus kotimaan kirkkaimpia jazztähtiä. Syyskuussa laulajatar Aili Ikonen svengaa Ville Vannemaan, Mikko Hassisen ja Timo Hirvosen kanssa 23.9. Lokakuussa kuullaan urkujazzin väkevää groovea Mikko Helevän, Teppo Mäkysen ja Teemu Viinikaisen seurassa. Pikkujoulukaudella pankin räjäyttää Suomen ykkös showmies, Osmo Ikonen kahtena iltana marraskuussa, ja joulurauha tulee Johanna Iivanaisen sulosävelin. Nähdään klubeilla!
To 8.9. klo 19 (ovet 18)
3TM (MÄKYNEN / LÖTJÖNEN / KANNASTE)
Teppo Mäkynen, rummut, elektroniikka
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso

Ma 12.9. klo 19 (ovet 18)
UMO & KVALDA
Kapellimestarina Kirmo Lintinen

Ti 13.9. klo 19 (ovet 18)
MAGNETIA ORKESTERI
Pauli Lyytinen, saksofonit
Verneri Pohjola, trumpetti
Eero Tikkanen, kontrabasso
Mika Kallio, rummut

To 15.9. klo 19 (ovet 18)
JOCHEN RUECKERT QUARTET (USA)
Jochen Rueckert, rummut
Walter Smith, saksofoni
Lage Lund, kitara
Orlando Lefleming, basso

To 22.9. klo 19 (ovet 18)
AILI IKONEN & KJO
Aili Ikonen, laulu
Ville Vannemaa, saksofoni
Alexi Tuomarila, piano
Mikko Hassinen, rummut
Timo Hirvonen, basso

To 29.9. klo 19 (ovet 18)
ELIFANTREE (FIN/SWE)
Anni Elif Egecioglu, laulu, koskettimet
Pauli Lyytinen, saksofoni, elektroniikka
Eeti Nieminen, rummut, perkussiot
Joonas Saikkonen, äänisuunnittelu