Soul What? Feat. Joonatan Rautio: What lies ahead

2138
lukukertaa
Artwork by Triin Aimla-Laid ; layout by Timo Kauppinen, Studio 57.

2016 ELive CD 002

1.What Lies Ahead
2.Live Life Now
3. Fredag
4. Kindness
5. A Symbiosis
6. My Mama’s Advice
7. The Traveller
8. A New Dawn

All songs written by Eevalotta Matikainen & Martin Söderbacka except 3 by Mikael Svarvar.

Mikael Svarvar (voc, keyb, p), Joonatan Rautio (ts), Martin Söderbacka (g), Eevalotta Matikainen (b), Toni Porthén (dr).

Produced by eevalotta Matikainen, ELive Music
Recorded 3-4/2016 by Petter Erisklund at Midas Studios, Raippaluoto
Bass and guitar recorded 4-5/2016 at ELive Music Studios, Kälviä
Additional Wurlitzer and vocals recorded 4/2016 at ELive Music Studios, Kälviä
Mixed 6/2016 by Miikka Huttunen, Neomusic at Sonic Pump Studios, Helsinki
Mastered 6/2016 by Svante Forsbäck at Chartmakers, Helsinki

Arvio: 3,5 tähteä

 

Soul What? julkistaa toisen pitkäsoittonsa. Yhtyeen nimessä on nyt mukana Joonatan Rautio, ja tämä myös ilmaisee oikeudenmukaisesti saksofonin kantavaksi käynyttä asemaa musiikissa. Samalla tämän soul/jazz-ryhmän jazz-aspekti on vahvistunut.

Muutoin yhtyeen soitinkokoonpano on pysynyt ennallaan. Yhtyeen johtaja on basisti Eevalotta Matikainen, ja hän on säveltänyt ja sanoittanut yhtä vaille kaikki kappaleet yhdessä miehensä, kitaristi Martin Söderbackan kanssa. Huima rumpali Toni Porthén on edelleen völjyssä, samoinen kosketinsoittaja Mikael Svarvar, joka myös hoitaa sielukkaat lauluosuudet.

Yhtyeen perusilme on kevyesti funkkaava, sähköisesti jazzrockaavakin. Bukee on rytmisesti eloisa, runsas, mutta silti napakka, ja Porthénin myötä myös bodykas. Raution breckermäinen saksofoni saa ison roolin kauttaaltaan, ja korostuu vielä jäntevissä instrumentaaleissa, jotka vierustavat laulettuja kappaleita.

Matikainen ja Söderbacka ovat luoneet vaihtelevan sävelmistön, ja Svarvar laulajana on yhtä kotonaan balladitunnelmissa kuin tuollaisessa Stevie Wonder -henkisessä vauhdikkaassa kevytskattailussakin.

Levyn soundimaailma on selkeästi erotteleva ja puhdas, mutta siinä on myös voimaa. Yhtyeen terävöitynyt ote vakuuttaa levyllä, mutta voisi kuvitella että virtuoosikykyjään ulosmittaamalla ryhmä pystyy keikoilla kehittämään vielä ihan uusia energiatasoja.