Peirani ja Parisien kiertueella lokakuussa

1351
lukukertaa

 

Arvostetulla saksalaislevymerkki ACT Recordsilla albumin vuonna 2014 julkaissut duo esiintyy Suomessa muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Turussa 7.–12. lokakuuta. Kiertueen tuottaa 20-vuotista taivaltaan juhlistava Vapaat äänet -agentuuri.

Ranskalaisen jazzin tämän hetken kuumin duo, harmonikan soittaja Vincent Peirani ja sopraanosaksofonisti Emile Parisien, esiintyy Suomessa 7.–12. lokakuuta osana Baltian kiertuettaan. Duo on valloittanut viime vuosina festivaalien ja konserttisalien lavoja ympäri maailmaa hurmaten yleisön perinteisiä chansoneja sekä modernia jazzilmaisua yhdistävällä energisellä ja vangitsevalla tulkinnallaan. Vuonna 2014 arvostettu saksalainen jazziin keskittynyt ACT Records –levy-yhtiö julkaisi kaksikon Belle Époque -albumin, mikä keräsi ylistäviä arvioita eurooppalaisessa musiikkimediassa. Peirani ja Parisien esiintyivät Suomessa viimeksi tänä keväänä April Jazzeilla sekä Satahäme Soi -tapahtumassa heinäkuussa ja kiertävät nyt esiintymässä kuudella paikkakunnalla ympäri Suomen. Lokakuisen kiertueen tuottaa 20 vuotta täyttävä Vapaat äänet -agentuuri perustajansa Charles Gilin johdolla.
Nizzasta kotoisin olevan Vincent Peiranin (s. 1980) tausta on vahvasti klassisessa musiikissa ja lahjakkaan harmonikan soittajan siirtyminen jazzin pariin vahvistuikin kriitikoiden silmissä vasta Peiranin voittaessa La Défense Jazz –jazzfestivaalin solistisen kilpailun vuonna 2003. Jazzin ja klassisen musiikin lisäksi Peirani on ottanut musiikkiinsa vaikutteita laajalti muun muassa chansonista, maailmanmusiikista ja raskaasta rockista. Myös Emile Parisienilla (s. 1982) on tausta klassisessa musiikissa, mikä tuo hänen soittoonsa erityisesti ekspressionismista heijastuvia piirteitä. Peiranin ja Parisienin yhteissoitto on täynnä myös vaikutteita ranskalaisesta jazztraditiosta sekä erityisesti Ranskassa 1950-luvulla suurta menestystä nauttineen sopraanosaksofonisti Sidney Bechetin musiikista. Kaksikko kunnioittaa menneitä sukupolvia tyylillä, samalla säilyttäen kuitenkin tunnistettavan modernin soundinsa. Sekä Peirani että Parisien on palkittu Ranskassa musiikkialan arvostetuimmassa gaalassa, Victoires du Jazzissa vuoden artistina – saksofonisti Parisien vuonna 2014 ja haitaristi Peirani vuotta myöhemmin. Vuonna 2015 duo palkittiin myös parhaana yhtyeenä Saksan vastaavassa gaalassa, ECHO Jazz Awardsissa.

Vincent Peiranin ja Emile Parisienin kiertue avaa Vapaat äänet -agentuurin juhlasyksyn. Tuottaja Charles Gilin luotsaama Vapaat äänet täyttää tänä vuonna 20 vuotta samaan aikaan kun Suomen Jazzliitto juhlii 50-vuotista taivaltaan, minkä kunniaksi Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto luotsaavat kahden konsertin juhlakattauksen Helsingin Malmitalossa 1.11. ja Espoon Sellosalissa 3.11. Juhlakonserttien keulahahmoina lavalle nousevat pianisti Andy Emler ja saksofonisti Mikko Innanen, molemmat säveltäjinä ja yhtyeiden johtajina. Helsingin konsertissa kuullaan Emlerin My Own Ravel -sooloa sekä Gourmet-sekstettiä ja Espoossa Andy Emler Trioa sekä Mikko Innanen 10+ -yhtyettä.

Vincent Peirani & Emile Parisien Suomessa

Pe 07.10. klo 19:00 Helsinki, Malmitalo
La 08.10. klo 13:00 Kerava, Keravan kirjasto
Su 09.10. klo 16:00 Tampere, Tampereen taidemuseo
Ma 10.10. klo 19:00 Turku, Turun seudun musiikkiopisto
Ti 11.10. klo 19:00 Oulainen, Kulmajazz
Ke 12.10. klo 19:00 Mikkeli, Mikkelin teatteriklubi

Kiertueen tukijat: Ranskan Instituutti, Adami, Spedidam
Kiertueen tuotantokoordinointi: Vapaat äänet

http://vapaataanet.fi
http://facebook.com/vapaataanet