Espoo Big Band säestää Susijengiä 27.8. Ruotsi-ottelussa

1120
lukukertaa

maajoukkue

Susijengi paketoi maajoukkuekesän 2016 kohtaamalla Espoon Metro Areenalla lauantaina 27.8. Ruotsin. Tuolloin juhlitaan myös vuotuista Espoo-päivää, jonka kunniaksi maaottelua saapuu säestämään maineikas Espoo Big Band.

– Vanhana korisdiggarina kävin jenkeissä katsomassa koripallomatseja ja kiinnitin huomiota siihen, miten paikalliset brass bandit saivat erittäin hyvää meininkiä aikaan, kertoo Espoo Big Bandin toiminnanjohtaja Matti Lappalainen.

– Kun sain kuulla, että Koripalloliitto järjestää Suomi-Ruotsi-maaottelua Espoo-päivänä, kyselin heti liitolta yhteistyökuvioista ja lähdimme kehittämään korismatsiin sopivaa konseptia.

Viime keväänä 35 vuotta täyttänyt Espoo Big Band tunnetaan yhtenä Suomen jazzorkesterien valioista.

Suomi-Ruotsi-maaottelussa kuullaan materiaalia Espoo Big Band plays Husband -albumilta, jossa Espoo Big Bandia vahvistaa neljän miehen rock-fuusiota soittava Husband -yhtye. 21-henkisen Lauma-projektin kapellimestarina taituroi Marzi Nyman, ja flyygelin äärellä tunnelmoi Lenni-Kalle Taipale.

– Luvassa on räjähtävän energistä soittoa ja tiukkaa kitaravetoista riffittelyä puhaltajilla höystettynä USA:n yliopistokoripallomatsien henkeen. Muutamia yllätysnumeroitakin on tiedossa, Lappalainen kommentoi.

Metro Arena lähes loppuunmyyty

Lauantaina 27.8. klo 19:30 pelattavaan Suomi-Ruotsi-otteluun on myyty ennakkoon lähes 5 500 lippua. Metro Arenan istumapaikkakapasiteetti on 6 000 katsojaa ilman aitiopaikkoja.

Metro Areenan ovet aukeavat klo 18:00, eli puolitoista tuntia ennen ottelun alkua. Ottelun ennakkolipunmyyntiä hoitaa Ticketmaster.

Pysäköinti Metro Arenaan viereisellä parkkipaikalla on maksutonta, mutta parkkipaikkoja on rajoitetusti.