Bowman Trion debyytti We Jazzin ensimmäisenä LP-julkaisuna

963
lukukertaa

wjlp01_bowmantrio_lp_cover_PRINT

 

Suomijazzin nuorista tähdistä koostuva Bowman Trio julkaisee debyyttilevynsä 2.9. vinyylimuodossa ja digitaalisesti. Kyseessä on samalla We Jazz -levymerkin ensimmäinen albumijulkaisu. Viime joulukuussa We Jazz Rising Star -arvonimellä palkitussa Bowman Triossa soittavat trumpetisti Tomi Nikku, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Sami Nummela. Levyn seitsemän kappaletta ovat Nummelan käsialaa ja ne on nauhoitettu We Jazz 2015 -festivaalitapahtumassa Kahvila Sävyssä. Bowman Trion levyn tuotannosta vastaa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives.
Albumin julkaisua juhlitaan We Jazzin kesän viimeisessä Lonnan-tapahtumassa sunnuntaina 4.9. ja lisäksi Bowman Trio esiintyy Turku Jazz -festivaalilla.

Bowman Trion musiikki on kuvitteellisen seikkailijahahmo J. Bowmanin inspiroimaa ja yhtyeen levyn kokonaiskonsepti perustuu Bowmanin seikkailuihin mm. Mount Everestillä. Musiikillisesti trion ilmaisu on svengaavaa, tarttuvaa ja vivahteikasta. Kappalevalikoimassa sykähdyttävät yhtä lailla Hard Workin mukaansatempaava melodisuus, Summer in Visbyn haikea melankolia, ja levyn päättävän How to Win a Gun Fightin raivokas revolverisvengi. Albumin soundimaailma on laaja ja konsertin tiivistä kahvilatunnelmaa välittävä.

”Bowman Trion levynjulkaisu on luontevaa jatkumoa aiempien We Jazz Rising Star -yhtyeiden kanssa tekemäämme tuotantoyhteistyöhön”, kertoo Matti Nives. ”Tällä kertaa vastaamme itse myös albumin julkaisusta, joka mahdollistaa harkitun levykonseptin toteuttamisen yhdessä bändin kanssa. Varsinaista päätoimista levymerkkiä We Jazzista ei tule, mutta pyrimme toteuttamaan tämän kaltaisia kokonaisvaltaisia julkaisuprojekteja tilanteen salliessa.”

Bowman Trion albumi julkaistaan fyysisessä muodossaan kahtena eri vinyyliversiona. Levyn omin ilmenemismuoto on jäisen kirkas läpinäkyvä vinyyli ja sen ohella julkaisu on saatavilla myös mustana vinyylinä. Vinyyversion mukana tulee digilataus ja poikkeuksellisesti ilmainen kahvi Kahvila Sävyssä, albumin nauhoituspaikalla. Levy tulee julkaisunsa yhteydessä saataville myös yleisimpiin streamaus- ja digilatauspalveluihin.

Bowman Trio: Bowman Trio
We Jazz Records 2016 (WJLP01, julkaisupvm 2.9.2016)
Jakelija: Playground Music

1. Bowman Cigarettes 2. Hard Work 3. Khumbu Icefall (Excerpt) 4. AM Prayer 5. Summer in Visby 6. The Summit 7. How to Win a Gun Fight

Tomi Nikku, trumpetti / Joonas Tuuri, basso / Sami Nummela, rummut
Sävellykset: Sami Nummela
Tuotanto ja albumin design: Matti Nives
Nauhoitus ja miksaus: Juho Luukkainen
Nauhoitettu We Jazz 2015 -tapahtumassa Kahvila Sävyssä 9.12.2015

Bowman Trio live

pe 19.8. klo 22 Turku, Turku Jazz In Flames / Tiirikkala
su 4.9. klo 15 (tapahtuma 12-18) Helsinki, We Jazz X Lonna