Iro Haarlan Ante Lucem julkaistaan syyskuussa ECM-merkillä

1200
lukukertaa

2457 X

Ante Lucem on suomalaisen pianisti/harpisti/säveltälä Iro Haarlan voimakas jazz-kvintetille ja sinfoniaorkesterille sävelletty teos, joka ensiesitettiin Uumajan jazzfestivaaleille lokakuussa 2012. Albumi äänitettiin Norrlands Operan konserttisalissa, ja koostuu sekä itse konsertissa että sitä seuranneissa äänityssessioissa nauhoitetusta materiaalista. Ante Lucem sisältää neljä erillistä mutta silti lähellä toisiaan olevaa kappaletta, jotka säveltäjän omien sanojen mukaan kuvaavat eri tavoin pimeyden ja valon välistä taistelua.

“Haarla’s writing moved from maelstrom-like turbulence to deeper melancholy … Whether it was more dramatic turns with the full orchestra or breakdowns into smaller subsets, it was an evocative and provocative performance.” – John Kelman, arvio Ante Lucem -teoksen ensiesityksestä All about Jazz -julkaisussa

Kappaleet:
1. Songbird Chapel 14:55
2. Persevering with Winter 19:26
3. …and the Darkness have not overcome it… 15:51
4. Ante Lucem – Before Dawn… 16:28

Iro Haarla: piano, harppu
Hayden Powell: trumpetti
Trygve Seim: soprano- ja tenorisaksofoni
Ulf Krokfors: kontrabasso
Mika Kallio: rummut ja lyömäsoittimet
Norrlands Operans Symfoniorkester – Jukka Iisakkila, kapellimestari

Iro Haarla: Ante Lucem – For Jazz Quintet and Symphony Orchestra

ECM 2457
CD: 6025 4732371 2

Julkaisu: 2.9.2016