Vuoden 2016 Summer Jazz Clubit vauhdilla käyntiin

1212
lukukertaa
Alexi Tuomarila Lithium. Kuva: Sami Sirniö.
Alexi Tuomarila Lithium. Kuva: Sami Sirniö.
Alexi Tuomarila Lithium. Kuva: Sami Sirniö.

Vuoden ensimmäisellä Summer Jazz Clubilla tiistaina 24.5. yhdistyvät kokemuksen ääni ja nuoruuden into, kun paikallisen Kae-nuun lisäksi Popparin lavalle nousee todellinen kansainvälisen tason huippuvierailija Alexi Tuomarila. Euroopassa uraa luonut pianisti tuo Jyväskylään uuden kokoonpanonsa  Alexi Tuomarila Lithiumin, jossa Tuomarilaa komppaavat suomijazzin nouseviin, nuoriin huippuihin lukeutuvat basisti Joonas Tuuri sekä rumpali Jonne Taavitsainen.

Viime vuonna esikoislevynsä julkaissut Kae-nuu on kolmen kainuulaislähtöisen, nykyisin Jyväskylässä vaikuttavan muusikon yhtye. Bändi maalaa muun muassa Keskisuomalaisen arvostelussa täydet pisteet saaneella albumilla omaa pohjoismaista maisemaansa, jossa jazzin lisäksi kuullaan vaikutteita kansanmusiikista ja maailmanmusiikista. Kae-nuun muodostavat saksofonisti Kalle Keränen, kontrabasisti Vesa Pisto sekä rumpali Keijo Koskenharju. Soittajat ovat aiemmin toimineet lukuisissa Jyväskyläläisissä kokoonpanoissa, ja ovat tuttuja esimerkiksi Ilmavoimien big bandin riveistä.

Enemmän amerikkalaiseen jazztraditioon nojaava Alexi Tuomarila Lithium on kolmen lahjakkaan soittajan ja säveltäjän uunituore projekti, jossa yhdistyy määrätietoisuus, nuoruuden palo sekä kypsä kokemus. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi isoksi, vahvaksi ja oman kuuloiseksi soundiksi.

Alexi Tuomarila on lukuisten kansainvälisten kilpailuvoittojensa myötä kysytty muusikko niin Suomessa kuin myös Euroopassa, jossa hän on kiertänyt paljon maanosan huippujen, esimerkiksi trumpetisti Tomasz Stankon kanssa. Lithiumin nuoren komppiparin muodostavat Sibelius-Akatemiassa opiskeleva, muunmuassa Laura Annika Quartetista tunnettu basisti Joonas Tuuri sekä rumpali Jonne Taavitsainen, jonka oman yhtyeen Jonne Taavitsainen Threedomin debyyttialbumi on myös juuri ilmestymässä.

Tänäkin vuonna Musiikin Edistämissäätiön apurahan saanut Summer Jazz Club on klubisarja, joka tuo toukokuusta elokuuhun kerran kuussa Jyväskylän Poppariin kaksi tuoretta, mielenkiintoista omaa musiikkiaan soittavaa jazzyhtyettä. Klubeilla nähdään niin paikallista osaamista kuin myös nousevia bändejä ympäri Suomea, unohtamatta huippuvieraita kuten Tuomarila.

Ensimmäinen keikka alkaa kello 21.00, liput 8/5 euroa.

www.facebook.com/summerjazzclub
helen.fi: summer jazz club 2016