Kalkkiranta Jazzien esiintyjiksi jazzin ja kansanmusiikin huippunimiä

1113
lukukertaa
Jukka Eskola Soul Trio. Kuva: Miikka Pirinen.
Jukka Eskola Soul Trio. Kuva: Miikka Pirinen.
Jukka Eskola Soul Trio. Kuva: Miikka Pirinen.

Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin esiintyjinä nähdään tänä vuonna Jukka Eskola Soul Trio, Anni Elif & Harpalyke sekä JPP & Panu Savolainen. Festivaali järjestetään Sipoon Kalkkirannassa Nordkalkin tehtaan alueella lauantaina 13.8. klo 15-18.30.

Suomen kysytyimpiin jazzmuusikohin lukeutuvat trumpetisti Jukka Eskola tuo Kalkkirantaan tuoreen, kesällä uuden EP:nsä julkaisevan Jukka Eskola Soul Trionsa. 50- ja 60-luvuilta musiikilliset esikuvansa hakevassa triossa soittavat Eskolan ohella rumpali Teppo Mäkynen sekä urkuri Mikko Helevä. Elifantree-yhtyeestä tuttu upeaäänien laulaja Anni Elif esittelee puolestaan yhteistyöprojektinsa Harpalyke-duon kanssa, esittäen mm. Edith Södergranin runoihin sävellettyjä elektroakustisia ja futuristisiakin sävellyksiä. Kalkkiranta Jazzien iltapäivän päättää festivaalin taiteellisen johtajan, vibrafonisti Panu Savolaisen ensimmäinen ja ainutlaatuinen yhteiskeikka suomalaisen kansanmusiikin tärkeimpiin nimiin lukeutuvan JPP-yhtyeen (Järvelän Pikkupelimannit) kanssa. Vuonna 1982 perustetun taatusti svengaavan JPP:n ja Panu Savolaisen yhteiskeikka koostuu mm. Savolaisen tuoreista sävellyksistä tälle kokoonpanolle.

Jo 23. kerran järjestettävävän Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana toimii viime vuonna tehtävässään aloittanut Panu Savolainen. Tapahtuman järjestää Musiikkia Sipoossa ry. Festivaalin taiteellisena johtajana toimi aina vuoteen 2013 asti pianisti Iiro Rantala. Aiempien vuosien esiintyjiin lukeutuvat mm. Trio Töykeät, Jukka Perko, Verneri Pohjola, Tuomo, Vieno Kekkonen, Felix Zenger, Lasse Mårtensson sekä Emma Salokoski.

Kalkkiranta Jazz
la 13.8.2016 klo 15-18.30
Sipoon Kalkkiranta (Nordkalkin tehdasalue), Kalkkirannantie 555

Jukka Eskola Soul Trio
Jukka Eskola, trumpetti
Teppo Mäkynen, rummut
Mikko Helevä, urut

Anni Elif & Harpalyke
Anni Elif, laulu & syntetisaattori
Pauli Lyytinen, EWI & tenorisaksofoni & omnichord & efektit
Otto Eskelinen, puhaltimet & bandoneon & ohjelmointi

JPP & Panu Savolainen
Panu Savolainen, vibrafoni
Mauno Järvelä, viulu
Tommi Pyykönen, viulu
Matti Mäkelä, viulu
Esko Järvelä, viulu
Timo Alakotila, harmooni & piano
Antti Järvelä, basso

Liput 35 € (+ mahd. toimituskulut), ovelta ja Ticketmasterista.
Lapset 7-16 v. 5 €, alle 7 v. ilmaiseksi

Jazzbussi Kiasman edestä klo 14 (linjataksa), paluu konsertin jälkeen.

www.kalkkirantajazz.com