Kerava Jazzissa eurooppalaista yhteistyötä

1308
lukukertaa
Sclavis-04
Ranskalainen bassoklarinettivirtuoosi Louis Sclavis palaa Keravalle kuuden vuoden tauon jälkeen. Hän esiintyy kahdessa konsertissa: ensin duona kosketinsoittaja Kari Ikosen kanssa Keravan kirkossa ja myöhemmin Kerava-salin pääkonsertissa, jossa ryhmään liittyvät virolainen kitaristi Jaak Sooäär ja tanskalainen rumpali Michala Østergaard-Nielsen.
Chicagosta Keravalle saapuu saksofonisti Ken Vandermark, joka esiintyy duona norjalaisen rumpalin Paal Nilssen-Loven kanssa. Pääkonsertin norjalaisedustuksen täydentää saksofonisti Eirik Hegdalin johtama Team Hegdal, jossa erikoisvieraana soittaa saksalainen klarinetisti Rudi Mahall. Pääkonsertin suomalaisedustuksesta vastaa Kannaste-Viinikainen-Riippa -trio.
Pääkonsertin ulkopuolella Kerava-salissa soittaa saksofonistilegenda Earl Bosticin musiikkiin perehtynyt Pentti ”Pena” Lahti yhdessä Mosabacka Big Bandin kanssa. Robin’s Pubissa groovaa Tri Tolvanen Organ Treatment -urkutrio.
Aurinkomäen ilmaiskonsertissa soittavat Blue Note -tyyppistä jazzia esittävä Kalevi Louhivuori Quintet ja entisen keravalaisen Varre Vartiaisen kokoama kitaristi Mike Sternin musiikkia soittava kvartetti.
Keravan seurakunta järjestää festivaalin yhteydessä jazz-messun kanttori Eija Revon johdolla.
Lisätiedot ohjelmasta nettisivulta http://www.keravajazz.fi/