Joakim Berghällin Dialogues II Eclipsen levitykseen

997
lukukertaa
Cover art "Virtauksia" by textile artist Johanna Suonpää ; layout by Joakim Berghäll.

berghall

Ismo Alangon luottosaksofonisti Joakim Berghällin Dialogues II on ollut aikaisemmin saatavilla vain keikoilla. Nyt albumi saa ansaitsemansa laajemman levityksen.

Dialogues II jatkaa Berghällin upeiden duettojen sarjaa. Ensimmäisellä Dialogues -levyllä (2013) vierailivat Suomen parhaat jazz-pianistit, kakkososalla soittavat valtakunnan kovimmat kitaristit, kuten Timo Kämäräinen, Jarmo Saari, Teemu Viinikainen, Marzi Nyman, Jukka Orma, Kalle Kalima ja Olli Haavisto. Dialogues III ja IV ovat jo työn alla, joten tämä ansiokas sarja saa pian jatkoa.

Alunperin joukkorahoituksella toteutettu Dialogues II -albumi julkaistiin loppuvuodesta 2014, mutta se on julkaisunsa jälkeen ollut saatavilla lähinnä Berghällin keikkojen yhteydessä. Eclipse Music tuo levyn nyt kaikkien saataville ja jatkaa samalla vuoden 2016 loistavien saksofonilevyjen sarjaa (Pauli Lyytinen Machinery oli ensimmäinen, lisää on luvassa).

Berghällin melodisten ja ilmavien sävellysten tueksi on saatu tälle albumille todellinen All Star -kokoonpano Suomen parhaita kitaristeja.

Berghäll keikkailee kevään aikana ahkerasti Ismo Alangon kevätkiertueella. Mainittakoon myös, että Dialogues IV -albumiprojekti sai vastikään Koneen Säätiön apurahan.

Dialogues II – muusikot

Joakim Berghäll
Markus Pesonen
Teemu Viinikainen
Jarmo Saari
Timo Kämäräinen
Marzi Nyman
Kalle Kalima
Janne Halonen
Jukka Orma
Olli Haavisto
Jussi Jaakonaho

www.eclipse-music.net
http://www.joakimberghall.com/