Taide rantautuu Helsingin Hietarantaan

1445
lukukertaa

hietsu

Perinteikäs, 1930-luvulla uimarannan pukeutumistilaksi rakennettu Hietsun paviljonki herää eloon, kun basisti Antti Lötjösen, saksofonisti Mikko Innasen ja kitaristi Petri Kumelan perustama ja kuratoima tapahtumasarja Hietsu is Happening! käynnistyy 29.3.

Happeningin tavoitteena on saattaa yhteen erityylisiä muusikoita ja esiintyviä taiteilijoita ja tuoda Hietarannan ainutlaatuiseen ympäristöön jotain ennen kuulematonta, näkemätöntä ja kokematonta. Innanen ja Lötjönen ovat tunnustettuja jazzin ja improvisoidun musiikin taitureita, kun taas Kumela on luonut uransa klassisen musiikin parissa vanhasta musiikista ihan uusimpaan. Kuraattorit eivät halua rajoittaa happeningien tyyliä jazziin ja klassiseen musiikkiin vaan haluavat antaa taiteen monimuotoisuudelle ja laaja-alaisuudelle mahdollisuuden. Esiintyjien tasosta ei kuitenkaan tingitä.

Muusikot toivottavat Hietsun paviljonkiin tervetulleiksi kaikki kaupunkilaiset ja kaupungissa vierailevat ihmiset.

– On todella hienoa, että purku-uhan alla ollut vanha pukuhuonerakennus on herännyt uuteen eloon. Toivomme, että happeningimme houkuttelee tänne uusia ihmisiä. Ei voi parempaa paikkaa esiintymiselle toivoa kuin merellinen rantaympäristö keskellä Helsinkiä.

Hietsun paviljongin remontti valmistui alkuvuodesta 2016. Kiinteistön omistaa kiinteistöosakeyhtiö Töölön Kylätalo, joka on kunnostanut vanhan kahvila- ja pukuhuonerakennuksen uuteen uskoon. Vuonna 2015 Helsingin rakennuslautakunta antoi Rakentamisen Ruusu -kunniamaininnan Töölön Kylätalo Hietsun korjaajille.

Paikassa toimii luovan alan monialainen työhuoneyhteisö, joka on ehtinyt saada Paviljongissa jo paljon aikaan. Pohjoispäädyn juhlatilassa kaupunkilaiset ovat voineet nauttia niin taidenäyttelyistä, turkkilaisesta jazzbrunssista kuin paritanssistakin.

Hietsu is Happening

Ti 29.3. klo 19 Juhlasali. Ovet aukeavat klo 18.
Petri Kumela, kitara ja puutarhanhoitovälineet; Heikki Nikula, bassoklarinetti
Mikko Innanen, saksofonit ja muut puhaltimet; Antti Lötjönen, kontrabasso ja Joonas Riippa, rummut
Erikoisvieraana Teppo Hauta-aho, kontrabasso

Liput 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)
Liput ovelta.

Seuraavat happeningit:
Ti 17.5. klo 19
Ti 14.6. klo 19