Mopo, Hanna Paulsberg Concept ja Soil Collectors Nordic Triple -konserteissa

1162
lukukertaa
Soil Collectors.
Soil Collectors.
Soil Collectors.

Yhteispohjoismainen Nordic Triple -kiertuekonsepti kokoaa yhteen kolme nousevaa jazzkomboa ja tarjoaa oivan näyteikkunan pohjoismaiseen nykyjazziin, kun suomalainen Mopo, norjalainen Hanna Paulsberg Concept ja ruotsalainen Soil Collectors esiintyvät yhteiskiertueella. Maansa jazzhuippuihin lukeutuvat kokoonpanot esiintyvät Suomessa Tampere-talossa 31.3. ja Helsingin Kapsäkissä 2.4.

Suomea Nordic Triplessä edustava Mopo on saksofonisti Linda Fredrikssonin, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen muodostama energinen ja omaperäinen triokokoonpano. Mopo on tullut tunnetuksi ”punkjazziksi” usein kutsutusta soundistaan, jossa kuuluu kolmikon tiivis yhteistyö ja ystävyys, sekä laaja vaikutteiden kirjo. Tuloksena on äärimmäisen luonnollista musiikkia, jota on hankala kategorisoida. Jazz-Emman vuoden 2014 albumillaan Beibe voittanut Mopo on tunnettu verevänä livebändinä, jonka ennakkoluuloton esiintymisasenne on vienyt sitä mm. koulukiertueille ja soittamaan 24 keikkaa 24 tunnissa Helsingin We Jazz -festivaalilla. Mopon seuraava julkaisu on yhdessä laulaja-lauluntekijä Ville Leinosen kanssa tehty albumi, joka saa julkaisunsa toukokuussa. Lähitulevaisuudessa suunnitelmissa on myös yhtyeen kolmannen albumin nauhoitukset, joten maalis-huhtikuun taitteen keikoilla luvassa on mitä todennäköisimmin uutta musiikkia.

Saksofonisti Hanna Paulsbergin johtama kvartettikokoonpano edustaa kiertueella Norjaa. Yhtyeessä soittavat Paulsbergin ohella pianisti Oscar Grönberg, basisti Tryge Waldemar Fiske ja rumpali Erik Nylander. Bändin tuore julkaisu Eastern Smiles on väkevää modernia jazzia, jossa voi kuulla myös kaikuja ”spiritual jazzin” perinteistä. Hanna Paulsberg Conceptin soundin ytimessä on bändin jäsenten vahva keskinäinen vuorovaikutus, melodisuus ja avoimuus. Yhtye on vuoden 2011 Young Nordic Jazz Comets -voittaja ja se on esiintynyt lähes kaikilla merkittävimmillä pohjoismaisilla jazzfestivaaleilla.

Ruotsista Nordic Tripleen saapuu Soil Collectors, jonka riveissä vaikuttavat laulajat Hannah Tolf ja Isabel Sörling, kosketinsoittaja Jonathan Alberktson ja rumpali Martin Öhman. Soil Collectors nojaa kunkin jäsenensä vahvaan improvisaatiokykyyn ja luovii usean erihenkisen äänimaailman rajaseuduilla yhdistellen pop-henkisiä sävellyksiä, improvisaatiota ja häivähdyksiä elektronisesta musiikista. Bändin tuottamaa keikkaelämystä on kuvailtu ”uskomattomaksi” ja yhtyeen uusi albumi Tah-tay Leet’-kah lah näkee päivänvalon juuri kiertueen alla.

Soil Collectorsin Eyes of Gold -livevideo

Nordic Triple -kiertueen tuottaa Annamaija Music Company ja sitä tukevat Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Musiikin edistämissäätiö.

Nordic Triple: Mopo (FI), Hanna Paulsberg Concept (NO), Soil Collectors (SE)

To 31.3. klo 18.30 Tampere-talo, pieni sali (Yliopistonkatu 55)
Liput 25 / 10 € ennakot Tiketti ja Tampere-talon lipputoimisto

La 2.4. klo 18.00 Kapsäkki, Helsinki (Hämeentie 68)
Liput 26,50 / 22,50 € ennakot Lippupiste ja Kapsäkin lipunmyynti

Konsertit Facebookissa

Mopo (FI)
Linda Fredriksson, saksofoni / Eero Tikkanen, basso / Eeti Nieminen, rummut

Hanna Paulsberg Concept (NO)
Hanna Paulsberg, saksofoni / Oscar Grönberg, piano / Trygve Waldemar Fiske, basso / Erik Nylander, rummut

Soil Collectors (SE)
Hannah Tolf, laulu & elektroniikka / Isabel Sörling, laulu & elektroniikka / Jonathan Alberktson, kosketinsoittimet / Martin Öhman, rummut