Pauli Lyytinen Machineryn levynjulkaisut Helsingissä

1528
lukukertaa

plmachinery

Saksofonistin sooloprojektia kuullaan maaliskuussa Koko Jazz Clubilla ja Kuudennella linjalla. Lisäksi Lyytinen esittelee uuden Magnetia Orkesteri -nimisen kvartetin.

Kotimaisen jazzin nuoriin kykyihin lukeutuva saksofonisti Pauli Lyytinen julkaisee uuden albuminsa Machinery Eclipse Music -levymerkin kautta 11.3. CD:n ja DVD:n sisältävänä kokonaisuutena julkaistava albumi on Lyytisen vahva avaus soolosaksofonismin saralla. Livenä soitettu albumi todistaa Lyytisen kyvyt lahjakkaana instrumentalistina ja laajan musiikillisen kokonaisnäkemyksen omaavana improvisoijana. Pauli Lyytinen Machinery kiertää maaliskuussa Suomen Jazzliiton kiertueella ja soittaa lisäksi kaksi levynjulkaisukonserttia Helsingissä, torstaina 24.3. Koko Jazz Clubilla ja torstaina 31.3. Kuudennella linjalla. Kuudennen linjan illassa mukana on myös rumpali Tatu Rönkön ja Efterklang-yhtyeen jäsenten muodostama suomalais-tanskalainen Liima. Machinery-konseptinsa lisäksi Lyytinen esittelee maaliskuussa kokonaan uuden kokoonpanon, kun nimekäs nelihenkinen Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri debytoi Lavaklubilla keskiviikkona 30.3.

Sooloteos Machinery on Pauli Lyytiselle rohkea ja onnistunut aluevaltaus. Marraskuussa 2015 taltioitu albumi virtaa monisävyisenä ollen ajoittain terävien riffien rytmittämä ja vajoten toisinaan pehmeän introspektiiviseen ambienssiin. Albumi on toteutettu kokonaan ilman päällekkäisäänityksiä – seikka, jota on välillä vaikea uskoa Machineryn monia tasoja tutkiessa.

Pauli Lyytinen Machineryn esittelyvideo

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on uusi kokoonpano, jossa mukana ovat Lyytisen ohella trumpetisti Verneri Pohjola, basisti Eero Tikkanen ja rumpali Mika Kallio. Lyytinen sai inspiraation orkesterin perustamiseen trumpetti-saksofoni-kontrabasso-rummut-instrumentaation kiehtovan avoimesta soinnista. Aikaansaava saksofonisti kokosi yhtyeensä siinä mukana olevien muusikoiden soundin perusteella. Jokaisella heistä on oman tunnistettavan tyylinsä ohella Lyytisen mukaan ”tumma, karhea ja puinen soundi”. Yhdessä kvartetti soi täyteläisesti ja lämpimästi. Lyytisen säveltämä kappalemateriaali tarjoaa sekä otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille että haastaa muusikot ottamaan haltuun myös entuudestaan tuntemattomia musiikillisia alueita.

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri -video

Pauli Lyytinen (s. 1983) on aktiivinen suomijazzin eturiviin nousevan ”kolmikymppisten sukupolven” edustaja. Vahvaäänisenä ja omaleimaisena saksofonistina tunnettu Lyytinen on tullut viime vuosina tutuksi mm. Elifantreen, Kauhukakaran, Equally Stupidin ja Raoul Björkenheim Ecstasyn riveistä.

Pauli Lyytinen: Machinery
Eclipse Music (ECD-201635 / EDVD-201602, julkaisupäivä 11.3.2016)

1. Old Fisherman / 2. Return of the Mosquito / 3. Machinery / 4. Moon Church / 5. Mental Illusion / 6. Modern Times / 7. Cubes / 8. …And He Woke Up in Petroskoi

Pauli Lyytinen, tenori- ja sopraanosaksofoni, efektit
kaikki sävellykset: Pauli Lyytinen

Pauli Lyytinen – Machinery-levyn julkaisukeikat Helsingissä

to 24.3. klo 19 Koko Jazz Club, Helsinki (Hämeentie 3)
Liput 15 €
Tapahtuma Facebookissa

to 31.3. klo 21 Kuudes linja, Helsinki (Kaikukatu 4)
Samassa konsertissa: Liima (FI/DK)
Liput 12 €
Tapahtuma Facebookissa

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri

ke 30.3. klo 20 Kansallisteatteri Lavaklubi, Helsinki (Läntinen teatterikuja 1)
Liput 15 / 8 €

Pauli Lyytinen, saksofoni / Verneri Pohjola, trumpetti & flyygelitorvi / Eero Tikkanen, basso / Mika Kallio, rummut

Pauli Lyytinen Machinery ja Jorma Tapio & Kaski Jazzliiton kiertueella 9.–19.3.

ke 9.3. klo 19 Kajaani, Kouta-sali
to 10.3. klo 19 Raahe, Raahen teatteri
pe 11.3. klo 21 Tallinna, Teater NO99
la 12.3. klo 22 Turku, Flame Jazz -klubi / Åbo Svenska Teater, Café Tiljan
su 13.3. klo 18 Pori, Validi Karkia -klubi / Kaupunginkirjasto *mukana myös Léo Dupleix (FRA)
to 17.3. klo 21 Jyväskylä, Poppari
pe 18.3. klo 20 Kuopio, King’s Crown
la 19.3. klo 20 Joensuu, Teatteriravintola

http://www.paulilyytinen.com