Joshua Redman UMOn solistiksi huhtikuun alussa

994
lukukertaa
Kuva: Jay Blakesberg.
Kuva: Jay Blakesberg.
Kuva: Jay Blakesberg.

UMOn kevätkauden ulkomaisiin solistivieraisiin kuuluu tuore Grammy-ehdokas, tenorisaksofonisti Joshua Redman (s. 1969, USA). Yksi nykyjazzin keskeisimmistä kehittäjistä tunnetaan myös väkevästä soundistaan ja karismaattisesta ilmaisutavastaan. Harvakseltaan Suomessa vieraillut ja harvoin big bandin kanssa soittava Redman ja UMO konsertoivat Savoy-teatterissa 5. huhtikuuta.

Pääosin oman trionsa kanssa soittava ja levyttävä Redman on tehnyt yhteistyötä lähes kaikkien jazzmaailman kovisten kanssa. Soittokaverien lista pitkä lista ulottuu aina Quincy Jonesista ja Chick Coreasta Branford Marsalikseen ja The Bad Plusiin, jonka kanssa Redman julkaisi uusimman albuminsa viime kesänä – ja jonka karismaattisesta soolosta sävellyksessään Friend or Foe hän sai Grammy-ehdokkuuden. Musiikillisiksi vaikuttajikseen Redman mainitsee John Coltranen, Cannonball Adderleyn ja Ornette Colemanin kaltaisia legendoja, joiden vaikutteet kuuluvat Redmanin musiikissa edelleen.

Konsertin ohjelmisto koostuu mm. John Coltranen, Wayne Shorterin, Thelonius Monkin ja Bill Evansin sävellyksistä. Mukana on myös Mikko Hassisen teos Karhunvartija sekä muutamia big band -sovituksia mm. Eero Koivistoiselta ja Kari Heinilältä. Konsertin kapellimestarina toimii UMOn Kirmo Lintinen.

Joshua Redmanin sanoin: Jazz on parhaimmillaan sielukasta ja intensiivistä. Se vaatii myös kuulijoiltaan heittäytymistä!

UMO (Uuden Musiikin Orkesteri) on jazzin ja uuden rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka soittaa monipuolisesti ajan hermolla olevaa musiikkia. Luovana kokoonpanona UMO tekee erityisesti suomalaista musiikkia tunnetuksi sekä Suomessa että ulkomailla. Orkesteria pidetään yhtenä maailman johtavista big bandeista. Tilaamalla ja esittämällä mahdollisimman paljon uutta materiaalia UMO kannustaa ja tukee myös suomalaista jazztuotantoa. Orkesterin jäsenet ovat Suomen jazzmuusikoiden parhaimmistoa, ja se toimii myös jatkuvasti jazzin ja kevyen musiikin käytännön korkeakouluna kotimaamme lupaavimmille muusikoille. www.umo.fi

UMO feat. Joshua Redman (USA)
Kapellimestarina Kirmo Lintinen
Ti 5.4. klo 19.00 Savoy-teatteri, Helsinki
Liput toimituskuluineen 34 € / 30 € / 17 € Ticketmasterista

Lippulinkki

www.umo.fi