Jazzliiton vuotuinen bändikisa korottaa panoksia

1130
lukukertaa

ynjc16

Vuotuinen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailu järjestetään Koko Jazz Clubilla Helsingissä lauantaina 16. huhtikuuta. Voittajalle ja yleisön suosikille palkinnoksi kotimaiset festivaalikeikat ensi vuonna.

Kisassa neljä tuoretta jazzbändiä kisaa paikasta pohjoismaisessa YNJC-showcasessa Umeå Jazz Festivalilla lokakuussa 2016. Tänä vuonna voittajalle ja yleisön suosikille on luvassa vielä lisää korkean profiilin esiintymistilaisuuksia. Ennen voittajien julkistusta esiintyy viime vuoden YNJC-voittaja Katu Kaiku. Ennen voittajien julkistusta esiintyy viime vuoden YNJC-voittaja Katu Kaiku. Katu Kaiku julkaisi ensilevynsä Tokyo/Kuopio maaliskuun 18. päivä.

Illan aikana jokainen yhtye soittaa 20 minuutin setin ja jazzalan ammattilaisista koostuva raati valitsee voittajan. Kaikki bändit saavat suorituksestaan yksilöllistä palautetta jurylta. Myös yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan. Sekä voittajayhtyeelle että yleisön suosikille on luvassa keikka April Jazz -festivaalilla ensi vuonna 2017! Voittajabändi esiintyy myös Jazz-Espa-konserttisarjassa 3.8.2016 Espan lavalla ja YNJC-kisassa 2017.

Kaisa’s Machine
Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Mikael Myrskog – piano
Max Zenger – saksofoni
Tomi Saikkonen – rummut

Antti Lähdesmäki Quartet
Antti Lähdesmäki – piano
Juho Valjakka – huilut
Juuso Rinta – kontrabasso
Teemu Mustonen – rummut

O. Saastamoisen Kvartetti
Jarno Tikka – saksofoni
Toomas Keski-Säntti – piano
Mikael Saastamoinen – basso
Okko Saastamoinen – rummut

Second Wind Quintet
Tommi Tampio – kitara
Kasper Haikonen – saksofoni
Aapo Wikstén – piano
Juuso Rinta – basso
Ilkka Oksanen – rummut

Young Nordic Jazz Comets on jokasyksyinen, vuodesta 2000 alkaen järjestetty nuorten, pohjoismaisten jazzyhtyeiden showcase. Tapahtumapaikkana alunperin kilpailumuotoisena järjestetyllä Young Nordic Jazz Cometsilla olivat pohjoismaiset jazzklubit. Viime vuosina YNJC on toiminut showcasena nuorille lahjakkuuksille kansainvälisillä jazzfestivaaleilla.

Suomalaisista yhtyeistä YNJC-showcase on siivittänyt suosioon useita huippukokoonpanoja, kuten Elena & The Rom Ensemblen, Mopon, Ilmiliekin, SUN Trion ja Kvaldan. Viime vuonna Katu Kaiku esiintyi showcasessa Tampere Jazz Happeningissa ja tänä vuonna YNJC matkaa Ruotsin Uumajaan, Umeå Jazz Festivalille.

YNJC-organisaatioon kuuluvat kaikki pohjoismaiset jazzin katto-organisaatiot, Svensk Jazz, Norsk Jazzforum, Jazz Danmark, FIH Music School/Music Export Iceland.

YNJC:n Suomen-karsinta järjestetään yhteistyössä Koko Jazz Clubin kanssa.

Young Nordic Jazz Comets 2016
La 16.4.2016 klo 19.00 (ovet klo 18.30)
Koko Jazz Club, Hämeentie 3, www.kokojazz.fi
Vapaa pääsy

www.jazzfinland.fi
www.jazzliitto.fi