Ecstacyn kakkonen

1036
lukukertaa

mm_4folder

Mestarikitaristi ja säveltäjä Raoul Björkenheimin johtama kvartetti jatkaa esikoislevynsä viitoittamalla tiellä ”Out Of The Blue”-albumin myötä. ”All Star -kokoonpanotkin voivat olla todella hienoja, mutta jazz-musiikissa on tällä hetkellä pulaa bändeistä, jotka puhaltavat kovaa yhteen hiileen”, sanoo Björkenheim.

Raoul Björkenheim (Sound & Fury, Krakatau, UMO) sekä hänen EMMA-ehdokkuuden saavuttanut ensemblensa Ecstacy julkaisevat toisen albuminsa ”Out Of The Blue” 16.10.2015. Albumin musiikki on selkeä jatko ensimmäiselle ”eCsTaCy”-albumille, yhdistelmä vapaata jazz-improvisaatiota ja rockin energiaa.

”Out Of The Blue” sisältää pääpiirteissään kahdenlaisia kappaleita: lyhyempiä, kappalemuotoisia sävelmiä sekä pidempiä, improvisoituja kappaleita. Björkenheimin hurjaa kitarointia täydentävät Yrjö-palkittu rumpali Markku Ounaskari (Tomasz Stanko, Marc Ducret, Kenny Wheeler, Pekka Pohjola) huippufonisti Pauli Lyytinen (Elifantree, Kauhukakara, Equally Stupid) sekä basisti Jori Huhtala (Panu Savolainen Toivo, Dave Liebman, Jukkis Uotila Band etc.). Yhdessä ensemble luo musiikkia, joka on yhtäältä kaunista kuultavaa mutta yllättää varmasti kokeneemmankin kuuntelijan.

Raoul Björkenheim – kitara
Pauli Lyytinen – saksofoni
Jori Huhtala – basso
Markku Ounaskari – rummut

TRACKLIST:

1. Heads & Tales (Björkenheim)
2. Quintrille (Björkenheim)
3. A Fly in the House of Love (Ecstacy)
4. Uptown (Björkenheim)
5. You Never Know (Ecstacy)
6. OLJ (Huhtala)
7. Roller Coaster (Björkenheim)
8. Zebra Dreams (Ecstacy)

raoulbjorkenheim.com
www.raoulbjorkenheimecstasy.net
www.eclipse-music.net