Kolmen mantereen DIG.

980
lukukertaa

digbanner

Musiikkitalossa 15.–17.10. järjestettävän kolmannentoista DIG.-festivaalin tähtiin kuuluvat amerikkalaisrumpali Jeff ”Tain” Watts, brasilialaiskitaristi ja laulaja Chico Pinheiro sekä saksofonistit Fredrik Lindborg, Walter Smith III ja Jerry Bergonzi. Mukana on lisäksi joukko Suomen jazzkentän arvostetuimpia muusikoita Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän riveistä.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää järjestyksessään kolmannentoista vuosittaisen DIG.-festivaalin Helsingin Musiikkitalon Black Boxissa 15.–17.10. Jazzin aineryhmän vuosittainen tapahtuma pitää sisällään sarjan kovatasoisia konsertteja ja on samalla merkittävä myös jazz-opiskelijoille kansainvälisten huippunimien tähdittäessä useita workshopeja DIG.-viikon aikana. Tällä kertaa teemana on kolmelta eri mantereelta vaikutteensa ammentava jazzmusiikki ja DIG.-perinteen mukaisesti suomalaisten huippumuusikoiden luova kohtaaminen kansainvälisten tähtien kanssa. Monipuolinen ohjelmisto heijastelee osuvasti nykyjazzin luonnetta koko maailman musiikkina.

DIG. alkaa torstaina 15.10. kahden rytmiseen intensiteettiin eri keinoin pyrkivän yhtyeen esiintymisellä. Amerikkalaisrumpali Jeff ”Tain” Watts esiintyy suomalaisen tähtisikermän kanssa, jossa mukana ovat saksofonisti Joonatan Rautio, pianisti Aki Rissanen ja basisti Antti Lötjönen. Illan toinen yhtye on saopaololaisen kitaristi-laulaja Chico Pinheiron johtama kvartetti, jossa brasilialaiset rytmit yhdistyvät luontevasti jazzvaikutteisiin. Perjantaina 16.10. lauteille nousee kaksi saksofonistin johtamaa yhtyettä, jotka tulkitsevat jazzperinnettä hyvin eri näkökulmista. Ruotsalaisen Fredrik Lindborgin luotsaama LSD-trio luottaa perinteisen sielukkaaseen svengiin ja bluesiin, kun taas yhdysvaltalainen Walter Smith III Quartet on soinniltaan moderni ja energisen vilkas. Svengi ja blues kuplivat yhtyeen soitossa piilotettuina pinnan alla.

DIG.-festivaalin päätöspäivänä lauantaina 17.10. Musiikkitalon Black Boxissa esiintyy aiempien esiintymistensä myötä kovaan maineeseen kohonnut kvartetti Fast Company, jossa amerikkalaiskaksikko saksofonisti Jerry Bergonzi ja pianisti Joey Calderazzo saavat seurakseen ruotsalaisbasisti Jonny Åmanin ja kotimaisen jazzin sekä Sibelius-Akatemian kantaviin voimiin lukeutuvan rumpali Jukkis Uotilan. DIG.-lauantai huipentuu Koko Jazz Clubilla pidettävään jamisessioon, josta on lupa odottaa erittäin kovatasoista.

”Kokonaisuutena festivaaliohjelma on tuore sekoitus eri vaikutteista ponnistavaa laadukasta jazzmusiikkia”, toteaa Sami Linna, joka toimii yhdessä Jussi Lehtosen kanssa DIG.-festivaalin taiteellisena johtajana ja luotsaa Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmää. ”Lisäksi mukana on niin nuoria kuin kokeneitakin muusikoita. Festivaali heijastelee paitsi jazzmusiikin kansainvälistä luonnetta, myös sitä, miten eri taustoista tulevat muusikot luontevasti tekevät musiikkia yhdessä. Tämä asenne varmasti tarttuu myös jazzin aineryhmän opiskelijoihin DIG.-viikon aikana.”

https://www.facebook.com/digfestivaali

DIG.-festivaali Musiikkitalossa 15.–17.10.

to 15.10. klo 19 Black Box

Jeff ”Tain” Watts with Finnish Friends
Joonatan Rautio, saksofoni / Aki Rissanen, piano / Antti Lötjönen, basso / Jeff ”Tain” Watts, rummut

Chico Pinheiro Group
Chico Pinheiro, kitara ja laulu / Helio Alves, piano / Scott Thompson, basso / Rafael Barata, rummut

pe 16.10. klo 19 Black Box

LSD
Fredrik Lindborg, saksofoni / Martin Sjöstedt, basso / Daniel Fredriksson, rummut

Walter Smith III Quartet
Walter Smith III, saksofoni / Fabian Almazan, piano / Joshua Crumbly, basso / Eric Harland, rummut

la 17.10. klo 19 Black Box

Fast Company
Jerry Bergonzi, saksofoni / Joey Calderazzo, piano / Jonny Åman, basso / Jukkis Uotila, rummut

Liput: 27,50/22,50/17,50 € (Lippupalvelu), 25/20/15€ (Musiikkitalo) / per päivä
Kolmen päivän lippu 62,50 € (Lippupalvelu), 59 € (Musiikkitalo)
Koko Jazz Clubin loppujamit: 15/10 € (vain ovelta)
Lauantai-illan (17.10.) Black Box -lipulla sekä kolmen päivän pakettilipulla pääsee myös veloituksetta Koko Jazz Clubin päätösjameihin.