Ilmiliekki Quartet: levy ja kiertue

1402
lukukertaa
Kuva: Jori Grönroos.
Kuva: Jori Grönroos.
Kuva: Jori Grönroos.

Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän rakastetuimpiin jazzyhtyeisiin. Yhtye julkaisee hartaasti odotetun neljännen albuminsa All Dead marraskuun alussa ja juhlistaa sitä harvinaiselle Suomen kiertueella.
Viime vuosina harvakseltaan esiintynyt Ilmiliekki Quartet koostuu kotimaisen musiikin valovoimaisimmista nimistä. Yhtyeen voima kumpuaa ensemble-työskentelystä sekä näkemysten, asenteen ja rohkeuden jakamisesta, mikä synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli lajien ja maantieteellisten rajojen.
Laajasti kiitelty ja mm. Teosto-palkittu yhtye on julkaissut kolme levyä (March of the Alpha Males 2004, Take it with me 2006 ja Vi sålde våra hemman Emma Salokosken kanssa 2009). Suomen ja Euroopan lisäksi Ilmiliekki Quartet on esiintynyt Yhdysvalloissa muun muassa Lincoln Centerissä New Yorkissa, Kanadassa, Australiassa mm. Brisbanen jazzfestivaaleilla sekä Uudessa-Seelannissa.

”Ilmapiiri oli harvinaisen sähköinen, kun Ilmiliekki Quartet palasi yleisön eteen vuosien tauolta. Odotukset palkittiin korkojen kera, sillä täysi tupa sai nauttia loistavasta keikasta. Kukin muusikko on hionut ilmaisuaan muissa yhteyksissä matkan varrella, mikä välittyi niin yksilösuorituksissa kuin yhteissoitossa. Bändi nautti tilanteesta selvästi ja antoi sen näkyä ja kuulua.” Matti Komulainen, Turun Sanomat, 14.9.2014

Ilmiliekki Quartet
Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano
Antti Lötjönen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Kiertuepaikkakunnat:
La 31.10 Tampere Jazz Happening, Telakka klo 00
Ke 4.11. Pori, Satakunnan museo klo 18
To 5.11. Haapavesi, Haapaveden ammattiopiston sali klo 19
Pe 6.11. Oulu, Teatteriravintola klo 21
La 7.11. Helsinki, Koko Jazz Club klo 21
Ke 11.11. Kuopio, Satamankulma Kallamarina klo 19
To 12.11. Jyväskylä, Jyväskylän yliopisto, Musica klo 19
Pe 13.11. Joensuu, Konservatorion konserttisali klo 19

Ilmiliekki Quartetin konsertit 4.-13.11. ovat osa Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertuetta. Suomen Jazzliitto osallistuu neljän kiertueen tuotantoon syyskaudella 2015. Kaksi kiertueista on Jazzliiton omaa tuotantoa ja kahdessa kiertueessa Jazzliitto toimii tuotantoa tukevana kumppanina. Tuotantokumppaneina kiertueilla toimivat Creatika Agency sekä We Jazz Oy. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn sekä Hei Hei Median kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES.