HERD kiertueelle Australiaan

1010
lukukertaa
herdjg
Kuva: Jori Grönroos.

 

Suomalainen vibrafonitrio HERD konsertoi Australiassa heinä-elokuun vaihteessa. Noin kaksi viikkoa kestävällä kiertueellaan yhtye esiintyy mm. Tasmanian Devonportissa Devonport Jazz -festivaalilla, Sydneyn Venue505-klubilla, Brisbane Jazz Clubilla sekä Melbournen Paris Cat Jazz Clubilla. Osassa konserteista kuullaan myös paikallisia vierailevia tähtiä, kuten laulajat Martha Marlow sekä Michelle Nicolle. Konsertoinnin lisäksi HERD pitää myös yhtyesoiton workshoppeja paikallisissa yliopistoissa. Yhtyeen on kutsunut Australiaan arvostettu paikallinen promoottori Henk van Leeuwen, joka on järjestänyt suomalaisten yhtyeiden Australian-kiertueita jo noin 20 vuoden ajan.

Vuonna 2009 perustettu HERD on vibrafonisti Panu Savolaisen, kontrabasisti Mikko Pellisen ja rumpali Tuomas Timosen muodostama jazztrio. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava kombo on ehtinyt saavuttaa vankkaa suosiota sekä Suomessa että kansainvälisesti, esiintyen liki jokaisella suomalaisella jazzfestivaalilla. Yhtye on julkaissut trioalbumin Live!! (2009) sekä kiitellyn Jazzbasilli -albumin (2013) yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Pori Jazz -festivaalin house bandina yhtye toimi vuonna 2010, ja samana vuonna festivaali myönsi Panu Savolaiselle myös Vuoden taiteilijan tittelin. Heinäkuussa 2011 HERD nappasi ensimmäisen palkinnon hollantilaisen North Sea Jazz -festivaalin arvostetussa European Jazz Competition -yhtyekilpailussa. Vuosina 2012-2014 yhtye järjesti huippusuosittuja HERD-klubejaan mm. Kansallisteatterin Lavaklubilla.

Kiertueen aikataulu:

23.7. Hobart, Conservatorium of Music
24.7. Devonport Jazz (vieraana Gianni Marinucci, trumpetti)
25.7. Devonport Jazz (vieraana Danny Healy, saksofoni)
25.7. Devonport Jazz
27.7. Canberra, Suomen suurlähetystö
28.7. Sydney, Conservatorium of Music, University of Sydney (workshop)
29.7. Sydney, Venue505 vieraina Mike Nock, piano ja Martha Marlow, laulu
30.7. Brisbane, Griffith University (workshop)
31.7. Brisbane Jazz Club
1.8. Melbourne, Paris Cat Jazz Club, vieraana Michelle Nicolle, laulu
2.8. Daylesford, Bromley & Co Art Gallery Warehouse, vieraana Jenni Brennan, laulu

“Trio on kehittänyt parhaille trioille ominaista vuorovaikutuksen taikaa, joka on enemmän kuin osiensa summa.“
– Jukka Hauru, Helsingin Sanomat

www.herdtrio.com
www.facebook.com/herdtrio