UMOn ja Michael Breckerin livelevy julkaistaan syksyllä

1467
lukukertaa

mbrecker

UMOn ja edesmenneen saksofonistilegenda Michael Breckerin ”Live in Helsinki 1995” -livetaltiointi julkaistaan ensi syksynä. Ylen taltioima konsertti on äänitetty juuri avatulla Royal Cotton Clubilla Helsingissä lokakuussa 1995. Albumi on ensimmäinen Ylen arkistoista julkaistava UMO-levy kansainvälisen solistin kanssa. Samalla se on ensimmäinen Breckerin postuumisti julkaistava livelevy tämän kuoleman jälkeen 2007.

Levyllä kuullaan mm. Michael Breckerin, Horace Silverin, Vince Mendozan ja Kirmo Lintisen sävellyksiä bebopista funkin kautta balladeihin.

Albumin julkaisija on yhdysvaltalainen Random Act Records. Levy julkaistaan Saksassa ja Yhdysvalloissa syyskuussa. Levyn tuotoista 10 % lahjoitetaan leukemiaan menehtyneen Michael Breckerin syöpäsäätiölle. Breckerin veli, trumpetisti Randy Brecker ja leski Susan Brecker ovat olleet vahvasti mukana levynjulkaisuprosessissa.

Levynjulkaisukonsertti pidetään pe 18.9. Savoy-teatterissa Helsingissä. Konsertissa UMOn solistina on tenorisaksofonisti Manuel Dunkel, joka vain 24-vuotiaana, juuri UMOssa aloittaneena nuorukaisena yltyi konsertissa hurjaan ja äänitteellekin päätyneeseen battleen ihailemansa Breckerin kanssa.

”Inspiroivaa taitoa ja hienoja balladeja” – Jukka Hauru, Helsingin Sanomat 22.10.1995

Michael Brecker (1949–2007) yhdysvaltalainen, 15 Grammy-palkintoa voittanut tenorisaksofonisti, joka kuoli leukemiaan vain 57-vuotiaana. Hän levytti parikymmentä levyä omalla nimellään ja veljensä, trumpetisti Randy Breckerin kanssa Brecker Brothers -yhtyeellä, ja on sessiomuusikkona mukana sadoilla albumeilla. Brecker soitti lähes kaikkien musiikkimaailman huippujen kanssa Frank Zappasta James Browniin, Charles Mingukseen, Donald Fageniin ja Herbie Hancockiin.

Manuel Dunkel (s. 1971) on yksi Suomen parhaista tenorisaksofoneista. UMOn riveissä vuodesta 1994 soittaneella Dunkelilla on omaleimainen ja tyylikäs intensiivinen svengi ja vahvat melodialinjat. Monipuolinen ja ilmeikäs muusikko soittaa UMOn lisäksi omissa kokoonpanoissaan Manuel Dunkel Quartetissa ja Manuel Dunkel Unitedissa. Hän on soittanut mm. Jukka Perkon Hurmio-orkesterissa, Espoo Big Bandissa ja pohjoismaisista muusikoista koostuvassa TONICissa. Vuoden parhaan tenorisaksofonistin ja mm. Pekka Pöyry -saksofonipalkinnon pokannut Dunkel myös opettaa Sibelius-Akatemian jazzosastolla.