Naissäveltäjien big band -konsertti Jyväskylässä

1062
lukukertaa
Kuva: Matias Mäkitalo.
Kuva: Matias Mäkitalo.
Kuva: Matias Mäkitalo.

 

Jyväskylä Big Band juhlii naistenpäivää, Marjo Riihimäen johtamana, ”Ensikäsityksiä12” -konsertilla sunnuntaina 8.3.2015 klo 18 Siltasalissa. Tällä kertaa päivän teemaan sopien uuden big band -musiikin konsertissa kuullaan ja nähdään naissäveltäjiä, -solisteja sekä -kapellimestari.

Kantaesitykset on tilattu kolmelta säveltäjältä. Jyväskylä Big Bandista Helsinkiin opiskelemaan muuttanut Hilkka Louhivuori (pianisti/laulaja/säveltäjä) tulee konserttiin myös laulamaan omaan teokseensa. Tuoreen Jazz-Emman Mopo-yhtyeellä pokannut säveltäjä/saksofonisti Linda Fredriksson tulee myös konsertin solistiksi. Hiljattain äitiyslomalle jäänyt laulaja Aili Ikonen kirjoitti sävellyksensä siskolleen Tuulille, joka saadaan konsertin laulusolistiksi. Myös laulaja Elena Mîndru tulee esittämään tuoreen big band -sovituksen viime syksynä ilmestyneen levyn kappaleesta
”Evening in Romania”. Sävellyksiä kuullaan myös Iro Haarlalta, Outi Tarkiaiselta, sekä Siiri Partaselta.

Jyväskylä Big Band on tunnettu suomalaisen uuden musiikin tulkitsijana ja edistäjänä. ”Ensikäsityksiä 12” jatkaa Jyväskylä Big Bandin, suomalaisten sekä erityisesti keskisuomalaisten säveltäjien
yhteistyötä, joka on jatkunut aktiivisena jo vuodesta 1998 lähtien. JBB seilaa suvereenisti myös big band– ja maailmanmusiikista salsaan ja souliin, kouluttaa ja keikkailee myös kansainvälisesti ja on kasvattanut melkoisen määrän muusikkoja yli 30 vuoden aikana. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on luotsannut bändiä vuodesta 1995.

Lisätietoja:
www.facebook.com/JyvaskylaBigBand
www.jyvaskylabigband.com

Tapahtuma facebookissa

Jyväskylä Big Band, kapellimestarina Marjo Riihimäki
Ensikäsityksiä 12
Su 8.3.2015klo 18:00
Siltasali, Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput: 20/15€
Ennakkoliput: Tiketti.fi (Hinta toimituskuluineen alkaen 20/15€)

Solistit:
Tuuli Ikonen (laulu)
Linda Fredriksson (saksofoni)
Hilkka Louhivuori (laulu)
Elena Mîndru (laulu)

Sävellykset:
Aili Ikonen (kantaesitys)
Linda Fredriksson (kantaesitys)
Hilkka Louhivuori (kantaesitys)
Iro Haarla
Outi Tarkiainen
Elena Mîndru
Siiri Partanen