Dalindèon Kallio-levy julkaistaan maailmanlaajuisesti

1568
lukukertaa

dalind

Kotimaisen jazzin kärkinimiin yli vuosikymmenen kuulunut Dalindèo vahvistaa nyt jalansijaansa myös kansainvälisesti. Yhtyeen Kallio-levy julkaistaan Englannissa ja Saksassa päämajaansa pitävän Barely Breaking Even Recordsin kautta maailmanlaajuisesti 16.3.2015. Dalindèo tekee pienoiskiertueen julkaisun ympäriltä Saksassa toukokuussa.

Dalindèo nousi Suomessa vuoden jazzyhtyeeksi 2013 ilmestyneellä Kallio-levyllään. Albumi saavutti yleisön ja kriitikoiden suosion, 13. sijan Suomen virallisella albumilistalla sekä palkittiin vuoden Jazz-Emmalla. Levy on herättänyt positiivista kaikua jo ennakkoon myös ulkomailla. BBE tunnetaan erityisesti rytmi- ja DJ-vetoisen musiikin julkaisijana, levy-yhtiön julkaisemiin artisteihin kuuluvat mm. Madlib, DJ Spinna sekä Pete Rock.

Dalindèo esiintyy toukokuun alussa Berliinissä Suomen suurlähetystössä, levynjulkaisukonsertissa jazzia uusille yleisölle vievällä XJazz-festivaalilla sekä Pohjoismaiden kulttuuria esittelevällä, laajalla Nordischer Klang- festivaalilla Greifswaldissa.

Lähes 10 vuotta yhdessä soittaneen Dalindèon kokoonpano on edelleen sama ja sisältää ykköstekijöitä Suomen jazz- ja rytmimusiikin kentiltä: yhtyeen vetäjänä toimii myös mm. Ricky Tick Big Bandin johtohahmo, Valtteri Laurell Pöyhönen, saksofonistina Petri Puolitaival, trumpetistina Jose Mäenpää, basistina Pekka Lehti, rumpalina Jaska Lukkarinen ja perkussionistina Rasmus Pailos.

“Valtteri Pöyhösen johtama Dalindèo on juuri nyt suomijazzin innostavin klubibändi.”
– Keskisuomalainen

“Jos jonkin yhtyeen musiikki voi saada hyvälle tuulelle ja jalat vispaamaan, niin se on kyllä Dalindèo.”
– Helsingin Sanomat

”Dalindèo tekee uransa huikeimman instrumentaalimatkan.”
– Image

Lisätiedot:
www.dalindeo.com
www.facebook.com/dalindeo