Jussi Fredriksson Triolta julkistus

1214
lukukertaa

jftrio

Kotimaisen jazzin keskeisiin vaikuttajiin kuuluvan pianisti Fredrikssonin triokokoonpanossa mukana ovat basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio. Tuore albumi ? käsittelee epävarmuuden positiivisia sävyjä ja panostaa lämpimään ”olohuonesoundiin”.

Jussi Fredriksson Trio julkaisee uuden albuminsa ? 24. lokakuuta Jazz HUG -kollektiivin osana toimivan Fredriksson Music -levymerkin kautta. Albumi on debyyttijulkaisu triolle, jossa mukana ovat pianisti Jussi Fredriksson, basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio. Uudella ”kysymysmerkkilevyllä” kuullaan seitsemän Fredrikssonin tuoretta sävellystä ja yhtye juhlistaa albumin julkaisua esiintymällä perjantaina 24. lokakuuta Turussa Cafe Tiljanissa osana Flame Jazz -klubisarjaa sekä sunnuntaina 26. lokakuuta Helsingin Malmitalolla.

Uudella levyllään Jussi Fredriksson Trio käsittelee epävarmuuden tematiikkaa. Fredriksson kertoo inspiroituneensa Tove Janssonin Taikatalvi-teoksesta löytyvästä lausahduksesta: ”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.” Albumin säveltänyt ja tuottanut Fredriksson lähestyy arvaamattomuutta positiivisuuden kautta. ”Epävarmuus ei tässä yhteydessä liity millään tavalla itsetuntoasioihin tai henkilökohtaisiin epävarmuuksiin”, Fredriksson sanoo. ”Levy käsittelee pikemminkin epätietoisuuden positiivisia sävyjä ja luovan ajattelun avointa prosessia.”

Tuotantopuolella Fredriksson on pyrkinyt kuivaan ”olohuonesoundiin”, joka poikkeaa usein nykyään kuullusta kaiutetusta, etäisemmästä äänimaailmasta paljon taltioidun pianotriojazzin saralla. Seurauksena on albumillinen välitöntä, tasapainoista ja ajattoman kuuloista nykyjazzia. Tulevien triokeikkojensa lisäksi Fredrikssonin uutta musiikkia kuullaan We Jazz 2014 -tapahtumassa Helsingissä 8. joulukuuta, kun pianisti esiintyy soolona Aleksanterin teatterissa.

Jussi Fredriksson (s. 1980) kuuluu suomijazzin keskeisiin vaikuttajiin. Hän toimii aktiivisesti paitsi muusikkona, myös Turun Flame Jazz -konserttien vastaavana järjestäjänä, Fredriksson Music -levymerkin johtajana, toisena Jazz HUG -kollektiivin pyörittäjistä ja Suomen Jazzliiton varapuheenjohtajana. Fredrikssonin omia aktiivisia yhtyeitä ovat juuri levyttäneen Jussi Fredriksson Trion ohella Fredator ja Jussi Fredriksson Jazz Wars, joiden lisäksi Fredrikssonia kuullaan useissa muissa kotimaisen jazzin kärkikastiin kuuluvissa yhtyeissä kuten Nassaun Fasaani, Aura Flow ja Koko Jazz Orchestra. Basisti Jori Huhtala (s. 1984) julkaisee pian soolodebyyttialbuminsa Jori Huhtala 5 -yhtyeen nimissä. Lisäksi hän soittaa mm. Kvaldassa, Big Bluessa, Raoul Björkenheim Ecstasyssa ja Jussi Fredriksson Jazz Warsissa. Mika Kallio (s. 1974) on kotimaisen jazzin tyylillisesti monipuolisimpia rumpaleita, jolta voi odottaa tinkimätöntä ja tyylitajuista soittoa jazzin tyylilajista riippumatta. Viimeksi Kallio Slaakin nimellä bändiliiderinä levyttänyt Kallio on tuttu mm. yhtyeistä Teemu Viinikainen Trio, Nuijamiehet, Gourmet ja Kari Ikonen & Karikko.

http://www.jazzhug.com/artist/jussi-fredriksson-trio/
http://www.jussifredriksson.com

Jussi Fredriksson Trio: ?
Fredriksson Music / Jazz HUG FRMCD012

1. Why / 2. Chat With a Bass Drum / 3. Uuno Walk / 4. Aei-Man Kaeki / 5. Keep It Real / 6. Dudi Dudi / 7. Confusion Part II

Jussi Fredriksson, piano / Jori Huhtala, basso / Mika Kallio, rummut
Sävellykset ja tuotanto: Jussi Fredriksson

Jussi Fredriksson Trio live
pe 24.10. klo 21.00 Turku, Flame Jazz / Café Tiljan
su 26.10. klo 17.00 Helsinki, Malmitalo

Jussi Fredriksson Solo Piano
ma 8.12. klo 19 Helsinki, We Jazz 2014 / Aleksanterin Teatteri