Gregory Porter UMOn solistiksi keväällä

1107
lukukertaa

gporter

Kiistatta tämän hetken kuumimpiin jazzvokalisteihin lukeutuva Gregory Porter saapuu ensi vuonna 40. juhlavuottaan viettävän UMOn solistiksi Helsingin Kulttuuritalolle maaliskuussa 2015.

Gregory Porter (s. 1971) on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, jonka tyylikäs, tunteikas ja puhutteleva laulutyyli on saanut polvilleen niin kriitikot kuin suuren yleisönkin. Nat King Colen ja Joe Williamsin kaltaisten jazzlaulun jättiläisten perinnöstä ammentava Porter yhdistelee jazzia ja soulia tavalla, joka sopii täydellisesti hänen syvälle, lämpimän rehevälle äänelleen.

”Seuraava suuri jazzlaulaja”, ”tämän hetken paras” ja ”uskomaton lahjakkuus sekä laulajana että säveltäjänä” ovat usein kuultuja määritelmiä miehestä, joka valloittaa loppuunmyytyjä saleja ympäri maailmaa. Ei siis ihme, että jokainen haluaa palasensa Porterista juuri nyt.

Vuonna 2014 parhaan lauletun jazzalbumin Grammyn Liquid Spirit -levyllään pokannut Porter on ollut kovassa nosteessa aina esikoisalbuminsa Water (2010) julkaisusta lähtien. Kakkosalbumi Be Good (2012) lisäsi kierroksia ja kolmas, legendaariselle Blue Notelle vuonna 2013 tehty Liquid Spirit räjäytti pankin lopullisesti.

Gregory Porter on tehnyt aiemminkin yhteistyötä isojen jazzorkesterien, kuten newyorkilaisen Jazz at Lincoln Center Orchestran ja ruotsalaisen Bohuslän Big Bandin kanssa. Oman mausteensa UMOn ja Porterin kohtaamiseen tuovat Mikko Hassisen tätä konserttia varten tekemät sovitukset.

UMO toteuttaa Porterin Suomen-vierailun yhteistyössä Yleisradion kanssa ja Kulttuuritalon konsertin lisäksi Porter ja UMO tekevät taltioinnin Yle Live: M1-studiossa -ohjelmasarjaan.

Lipunmyynti Kulttuuritalon konserttiin alkaa maanantaina 27.10. Lippupalvelussa.

Gregory Porter & UMO
Ke 25.3.2015 klo 19.30 Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, Helsinki
Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 45 € / 40 € / 35 € (Normaalihinta 41,50 €, eläkeläiset 37,50 €, työttömät, opiskelijat ja lapset 32,50 € + Lippupalvelun toimituskulut 2,50 – 3,50 €).