Jussi Lehtonen julkaisee

1425
lukukertaa

  class=”alignnone size-full wp-image-7642″ title=”thistime” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/thistime.jpg” alt=”” width=”142″ height=”140″ />

Jussi Lehtonen (s. 1977) on käytetyimpiä kotimaisia jazzrumpaleita. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten kotimaisten ja kansainvälisesti tunnettujen artistien kanssa sekä johtanut omia yhtyeitään. Uudella levyllä Lehtosen kanssa esiintyy kansainvälinen huippuryhmä. Kvartetin yhdessä Lehtosen kanssa muodostaa hollantilainen kitaristi Jesse van Ruller, saksofonisti Joonatan Rautio sekä jazz-urkuri ja -pianisti Mikko Helevä.

”Tämä kokoonpano sai alkusysäyksensä keväällä 2011, jolloin van Ruller tuli vierailemaan Suomeen Sibelius-Akatemian jazzosaston seminaariin. Soitimme silloin yhdessä ensimmäisen kerran. Myöhemmin kutsuin joukot kokoon uudelleen, ja tällä kertaa mukaan liittyi myös saksofonisti Joonatan Rautio”, Lehtonen kertoo yhtyeensä alkuvaiheista.

Viime kesän keikkarupeaman tuloksena syntyi myös nyt julkaistava levy. Yhtyeen musiikki on svengaavaa ja perinteitä kunnioittavaa tämän päivän jazzmusiikkia. Kappaleet ovat pääosin Lehtosen käsialaa, mutta ohjelmistoon on sovitettu myös Van Rullerin sävellyksiä sekä jazzstandardeja.

”This Time” -levyä juhlistetaan April Jazzien levynjulkistuskonsertissa to 25.4. Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa.

Jesse van Ruller – kitara
Joonatan Rautio – saksofoni
Mikko Helevä – urut
Jussi Lehtonen – rummut 

http://www.jussilehtonen.net/
http://apriljazz.fi/ohjelma/jussi-lehtonen-quartet/