Flame Jazz @ Turun Musiikkijuhlat

1055
lukukertaa

TURUN MUSIIKKIJUHLAT
4 jazzkonserttia 14.-17. elokuuta 2013 @ Linnateatterin ravintola

Flame Jazz: JUKKA PERKO STREAMLINE JAZZTET
14.8. klo 21:00
Linnateatterin ravintola, 3. kerros (Linnankatu 31)
Liput 25/20 €
HUOM: 10 % alennusta normaalihintaisesta lipusta S-etukortilla! Etu voimassa Lippupalvelun toimipisteissä kautta maan (ei internet-ostamisen yhteydessä).

Jukka Perko, saksofoni Teppo Mäkynen, rummut Teemu Viinikainen, kitara Ville Herrala, basso.

Flame Jazzin ja Turun Musiikkijuhlien yhteiskonserteista ensimmäisessä kuullaan suomijazzin pitkäaikaista edelläkävijää Jukka Perkoa tuoreen yhtyeensä kanssa. Linnateatterin tunnelmallinen teatteriravintola muuntautuu jazzklubiksi koko neljän konsertin Flame Jazz -kokonaisuuden ajaksi. Ennennäkemättömän hermokkaasti svengaava Streamline Jazztet koostuu parhaimmista jazzmuusikoistamme. Yhtye muotoilee musiikkinsa elegantisti 1930-1950-luvuilla vallinneen Streamline Moderne – designtyylisuunnan innoittamana. Tuloksena on virtaviivaista ja ilakoivaa uusiojazzia, jonka maaperässä viihtyvät ikivihreiden suomalaisten ja kansainvälisten iskusävelmien lisäksi myös tuoreet bebop-henkiset versot; toki uudelleen muotoiltuna ja vähäisellä ilmanvastuksella varustettuna.

…..

Flame Jazz: PIANO TRIO MUSIC: AKI RISSANEN TRIO + JUSSI FREDRIKSSON TRIO
15.8. klo 20:00
Linnateatterin ravintola, 3. kerros (Linnankatu 31)
Liput 25/20 €
HUOM: 10 % alennusta normaalihintaisesta lipusta S-etukortilla! Etu voimassa Lippupalvelun toimipisteissä kautta maan (ei internet-ostamisen yhteydessä).

AKI RISSANEN TRIO Aki Rissanen – piano Antti Lötjönen – basso Teppo Mäkynen – rummut
JUSSI FREDRIKSSON TRIO Jussi Fredriksson – piano Jori Huhtala – basso Mika Kallio – rummut

Piano Trio Music -konsertissa kuullaan kahden nuoren sukupolven jazzpianistin uutta tuotantoa triokokoonpanolle sovitettuna. Suomalaisen jazzpianismin taso on kansainvälisesti korkea, ja Turun Musiikkijuhlien konsertti tarjoaa yleisölle aitiopaikan aistimaan alan tuoreita virtauksia.

Aki Rissanen Trion ilmaisussa yhdistyvät eri vaikutteet pianistin soittouran laaja-alaisesta kirjosta, klassisesta lyyrisyydestä energiseen svengiin. Yhtyeen jäsenet ovat tasavertaisia oman äänen omaavia persoonia ja trion yhteissoitto on omiaan vahvojen tunnelmien välittämiseen. Uuden trion debyyttialbumi animaatioelokuvaan “Amoran-dom” kytkeytyvä levy nauhoitetaan vuoden 2013 aikana.

Kansainväliseen huippuluokkaan on noussut Kuopiosta lähtenyt Aki Rissanen. Hän on osoittanut viime vuosina monissa yhtyeissä, että hänellä on harvinainen kyky rakentaa yllättäviä jännitteitä monipuolisen kosketuksen, tekniikan ja klassisen selkärangan avulla. – Helsingin Sanomat 19.11.2012

Jussi Fredrikssonin uusi trio esittelee pianistin tuoreimpia musiikillisia visioita. Vietettyään viime vuodet pitkien kaarien ja laajojen sävellysten maailmoissa, palaa hän nyt juurilleen pianotrion intiimiin ja spontaaniin ilmaisuun. Trion musiikissa on vahvasti mukana Fredrikssonille ominainen sävellyksellisyys, jota värittää ennakkoluuloton improvisointi. Inspiraatiota hän on kerännyt musiikillisten ilmiöiden lisäksi muun muassa kuvataiteista sekä värien ja sävellajien yhteyksistä. Pianistin rinnalla kuullaan instrumenttiensa ehdottomia huippuja basisti Jori Huhtalaa ja rumpali Mika Kalliota. Heidän rikas musiikillinen väripalettinsa yhdistyy intensiiviseen ilmaisuun, ja kokonaisuudesta muodostuu hetkessä väritetty vajaa tunnin mittainen sävelteos.

…..

Flame Jazz: HERD & AILI IKONEN “JAZZBASILLI”
16.8. klo 21:00

Linnateatterin ravintola, 3. kerros (Linnankatu 31)
Liput 25/20 €
HUOM: 10 % alennusta normaalihintaisesta lipusta S-etukortilla! Etu voimassa Lippupalvelun toimipisteissä kautta maan (ei internet-ostamisen yhteydessä).

Aili Ikonen – laulu Panu Savolainen -vibrafoni Mikko Pellinen – basso Tuomas Timonen – rummut

Menestysyhtye HERDin ja Aili Ikosen tuore yhteistyöprojekti Jazzbasilli sukeltaa suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten Pojat, Valoa Ikkunassa ja Suklaasydän. Mitä näistä klassikoista saavatkaan irti maamme eturivin jazzarit?

HERD on muutaman vuoden aikana noussut yhdeksi maamme arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava trio on voittanut ensimmäisenä suomalaisyhtyeenä European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt North Sea Jazz -festivaalilla, toiminut Pori Jazzien house bandina 2010 sekä julkaissut debyyttialbumin “Live!!“. Lisäksi HERD on isännöinyt omaa suosittua klubisarjaansa HERD-klubia Kansallisteatterin Lavaklubilla syyskuusta 2012 alkaen.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu Aili Ikonen on musiikkiyleisölle tuttu lukuisista yhtyeistä kuten Kvalda, UMO Jazz Orchestra, Rajaton sekä Don Johnson Big Band. HERD & Aili Ikonen -yhdistelmää on kuultu ensimmäisen kerran Helsingin Musiikkitalon avajaisjuhlassa elokuussa 2011.

“Vangitseva solisti, tyylitietoinen säestystrio sekä upeat sovitukset nivoutuivat saumattomasti yhteen” – Matti Komulainen, Turun Sanomat (Jazzbasilli-konsertin arviossaan).

…..

Flame Jazz: KOKO JAZZ ORCHESTRA 17.8. klo 22:00
Linnateatterin ravintola, 3. kerros
(Linnankatu 31)
Liput 25/20 €
HUOM: 10 % alennusta normaalihintaisesta lipusta S-etukortilla! Etu voimassa Lippupalvelun toimipisteissä kautta maan (ei internet-ostamisen yhteydessä).

Tero Saarti – trumpetti Ville Vannemaa – alttosaksofoni Joonatan Rautio – tenorisaksofoni Kasperi Sarikoski – pasuuna Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet Timo Hirvonen – basso Jussi Lehtonen – rummut

Vuonna 2010 basisti Timo Hirvonen perusti Helsinkiin Koko Jazz Clubin, jota monet pitävät Helsingin ainoana oi-keana jazzklubina. Kotimainen ja kansainvälinen jazzyhteisö otti nopeasti kotoisan klubin omakseen. Esiintyjävie-raina on kuultu kotimaisten huippujen lisäksi jazzin suurnimiä, joista mainittakoon Miles Davisin yhtyeessä soitta-nut David Liebman , trumpetisti Randy Brecker tai vaikkapaRolling Stonesista tutut Tim Ries ja Bernard Fowler.

Koko Jazz Clubin toiminnan vakiinnuttua rumpali Jussi Lehtonen, pianisti Jussi Fredriksson ja klubin isäntä Hirvo-nen päättivät perustaa ”talon orkesterin” nimeltään Koko Jazz Orchestra. Vastaavaa toimintaa on ollut aikaisemmin muun muassa New Yorkissa maineikkaalla Village Vanguard –klubilla, jonka oma orkesteri Vanguard Jazz Orchestra on esiintynyt klubilla viikottain jo vuodesta 1966.

Koko Jazz Orchestra esittää Turun Musiikkijuhlien ”karonkkakonsertissa” Lehtosen, Fredrikssonin ja Hirvosen säveltämää sähköistä tuotantoa sovitettuna neljälle puhaltimelle ja illan säveltäjistä koostuvalle rytmisektiolle. Or-kesterin riveistä löytyy roppakaupalla tunnetta ja virtuositeettia, joten festivaalin päätösillasta ei tule puuttumaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Koko musiikkijuhlien ohjelmisto osoitteessa: www.tmj.fi