Jukkis Uotilan julkaisukonsertti Musiikkitalolla

1000
lukukertaa

Kotimaisen jazzin merkkihenkilöihin kuuluva säveltäjä-rumpali-pianisti Jukkis Uotila julkaisi hiljattain kauan kaivatun ensimmäinen omaan musiikkinsa perustuvan big band -albumin. Levyn julkaisua juhlistetaan 6. maaliskuuta Musiikkitalon Black Boxissa järjestettävässä konsertissa, jossa alunperin Stockholm Jazz Orchestran kanssa nauhoitetun albumin musiikkia tulkitsee nimekäs Sibis Alumni Big Band. Orkesterin riveistä löytyy useita kotimaisen jazzin kärkinimiä, jotka ovat saaneet jazzkoulutuksensa juuri Uotilan opissa.

Jukkis Uotila on kulkenut pitkän tien kotimaisen jazzmusiikin aallonharjalla. Vuonna 2011 Uotila pokkasi Säveltaiteen valtionpalkinnon, jonka perusteluissa Valtion säveltaidetoimikunta totesi Uotilan olevan ”Suomen kansainvälisesti arvostetuin jazzmuusikko kautta aikojen”. Jo varhain New Yorkissa rumpalina uraansa luonut pioneeri on sittemmin tullut tunnetuksi myös taitavana pianistina ja vahvana jazzvaikuttajana, jonka työ Sibelius-Akatemian jazz-osaston johdossa on vaikuttanut laajasti koko nousussa viime aikoina olleeseen kotimaisen jazzin tekijäkuntaan. Tuore levy on oiva osoitus Uotilan terävästä ja monialaisesta jazz-visiosta, jossa ovat tasapainossa sekä solistinen briljanssi että musiikillista päämäärää ajavat sovitusratkaisut.

Konsertissa esiintyvä Sibis Alumni Big Band pitää sisällään useita Uotilan entisiä ja nykyisiä oppilaita, joista moni on murtautunut kotimaisen jazzin eturintamaan ja myös koviksi tekijöiksi kansainvälisiin jazz-ympyröihin. Kokoonpanoon kuuluvat mm. rumpali Jussi Lehtonen, trumpetistit Kalevi Louhivuori, Mikko Pettinen ja Teemu Mattsson, sekä saksofonistit Manuel Dunkel, Joonatan Rautio ja Pope Puolitaival.

Sibis Alumni Big Band plays Jukkis Uotila
ke 6.3. klo 19:00 Musiikkitalo, Black Box
Liput 20 / 10 / 5 € (+ palvelumaksut), ennakot Lippupiste, www.lippu.fi 

Sibis Alumni Big Band
Jukkis Uotila, piano ja orkesterinjohto
Jori Huhtala, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Perkussiot: Mongo Aaltonen
Trumpetit: Teemu Mattson, Mikko Pettinen, Tero Saarti, Kalevi Louhivuori
Pasuunat: Kasperi Sarikoski, Heikki Tuhkanen, Pekka Laukkanen, Juho Viljanen
Saksofonit: Pope Puolitaival, Teemu Takanen, Joonatan Rautio, Manuel Dunkel, Janne Murto