Vapaat Äänet kiertää maaliskuussa

1740
lukukertaa
Seppo Kantonen ja Joonas Riippa. Kuva: Maarit Kytöharju.

 

Seppo Kantonen ja Joonas Riippa. Kuva: Maarit Kytöharju.

Vuoden 2013 ensimmäinen Vapaat Äänet -kiertue tuo lavoille kaksi omalaatuista urkujazz-yhtyettä, kotimaisen jazzin voimaduo Seppo Kantosen ja Joonas Riipan pitelemättömästi eteenpäin nytkähtelevän Kahden Miehen Galaksin sekä Ranskasta saapuva kokeilevaa runollista jazzia soittavan Sylvaine Hélaryn trion.

Kahden Miehen Galaksin kokoonpanotiedoista löytyvät Kanttori Kantonen ja hänen apulaisensa Rumpua Lyövä Marakatti, joiden taiteilijanimet kertovat paljon duon musiikista. Miehet poraavat, sahaavat, naulaavat, tinaavat ja kolvaavat musiikkinsa mukaansatempaavaksi jazz-installaatioksi. Tällä kiertueella duo julkaisee odotetun Um Jepa -levynsä.

Ranskalainen Sylvaine Hélary puolestaan esittelee trionsa, jonka musiikissa voima kumpuaa yhtyeen sisältä kumpuavasta musiikillisesta jännitteestä. Näkemyksellisenä muusikkona tunnettu Hélary aina valmis haastamaan ja rikkomaan Antonin Rayonin ja Emmanuel Scarpan kontrolloidut polymetrit. Lausuttu teksti on tärkeä osa bändin kiehtovaa äänikudosta.

Maaliskuinen kiertue on järjestyksessään 24. ranskalais-suomalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat. Samalla Vapaat Äänet palaa pitkän tauon jälkeen myös perinteikkään Turku Jazzin ohjelmaan.

Kahden Miehen Galaksi
Seppo Kantonen > Hammond B3 urut
Joonas Riippa > rummut
http://www.vapaataanet.fi/two-men-galaxy

”Golintsu” kappale kuunneltavissa netista:
http://soundcloud.com/kahden-miehen-galaksi/golintsu-comp-s-kantonen/s-FIdDQ

Sylvaine Hélary trio (Ranska)
Sylvaine Hélary > huilu, ääni, sävellys
Antonin Rayon > Hammond B3 urut, Clavinet
Emmanuel Scarpa > rummut
http://www.sylvainehelary.com

Vapaat äänet -kiertue 2013: Kahden Miehen Galaksi & Sylvaine Hélary trio
Kiertueen ohjelma: 9.3.-17.3.2013
9.3. Mikkeli, Artium klo 20
11.3. Turenki, Janakkalan pääkirjasto klo 18 / Janakkalan Musiikkipäivät
12.3. Pori, kulttuurikulma klo 20
13.3. Helsinki, Kanneltalo klo 19 / Um Jepa –levyn julkaisukonsertti
14.3. Turku, Vimma klo 19 / Turku Jazz 2013
15.3. Kuopio, OP Jazzklubi klo 21
16.3. Joensuu, Teatteriravintola klo 21
17.3. Loviisa, Keskus Centralen klo 18

Yhteistuotanto: Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet.

Kiertueen tuki: Adami, Spedidam, Ranskan Instituutti, Ranskan kulttuuriministeriö, Esek ja Luses.