Aapo Heinoselta toinen levy

1186
lukukertaa

Aapo Heinonen Quintetin uusi Healing Flows -albumi ilmestyi 30.1.2013 kotimaista jazzia julkaisevalla Prophone-levymerkillä. Kvintetin toisella albumilla pianisti Heinonen vastaa myös kaikista levyn sävellyksistä. Muut yhtyeen muusikot ovat Ville Vannemaa, saksofonit, Veikki Virkajärvi, sähkökitara, Pasi Toivanen, basso sekä Tomi Saikkonen, rummut. Viiden miehen lisäksi naisenergiaa levylle tuovat Teija Sotikoff, laulu sekä Lotta Pitkänen, viulu.

Uusi albumi ”Healing Flows” on jatkoa yhtyeen ensimmäiselle vuonna 2010 ilmestyneelle ”A Daydream Between Nightmares” -albumille. Uusi levy poikkeaa bändin leaderin Heinosen mukaan sekä musiikillisesti että työnjaollisesti yhtyeen ensimmäisestä albumista. ”Toimin tällä levyllä säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana, en niinkään soolopianistina. Solistisissa rooleissa ovat tällä kertaa saksofonisti Ville Vannemaa ja kitaristi Veikki Virkajärvi”, Heinonen kertoo. ”Upean lisän tälle levylle tuo myös Teija Sotikoffin herkästi soljuva laulu, Lotta Pitkäsen hienoja viuluosuuksia unohtamatta”, hän jatkaa.

Säveltäjä Heinosen mukaan levyn musiikki on enemmän pienyhtyeellä soitettua modernia big band -musiikkia kuin perinteistä ”suomijazzia”. Vaikka Aapo Heinonen Quintet hakee vaikutteita eri musiikin tyyleistä, haluaa se välttää musiikin lokerointia. Levyn sävellykset ovat tunnelmaltaan erilaisia, muodostaen kuitenkin ehjän musiikillisen kokonaisuuden. ”Olemme ennen kaikkea elämänmyönteinen yhtye. Kappaleiden tarttuvat melodiat eivät iloisuudestaan huolimatta pökerrytä kuulijaansa vaaleanpunaisella kermavaahdolla, vaan antavat sopivasti tarttumapintaa heti ensi kuulemalla”, Heinonen pohtii. ”Yhtyeen live-esiintymisissä yleisölle tarjoillaan tutun ja turvallisen lisäksi sopivassa määrin vauhtia ja vaarallisia tilanteita!”, hän lupaa.

Niin kotimaassa kuin ulkomailla keikkailevan yhtyeen nuoret taiturit ovat palkittuja moniottelijoita kotimaisen jazzin saralla. Vuonna 2002 Pori Jazz -stipendillä palkittu ja vuonna 2008 kolmannen palkinnon Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa voittanut Aapo Heinonen toimii kevyen musiikin kentällä muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana. Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskeleva saksofonistikyky Ville Vannemaa on hänkin saavuttanut kilpailumenestystä. Vannemaa on palkittu muun muassa lahjakkaalle saksofonistille myönnettävällä Josef Kaartisen palkinnolla vuonna 2009 sekä Erik Lindströmin jazz-palkinnolla vuonna 2010. Tällä hetkellä hän soittaa muun muassa kokoonpanoissa Nina Mya ja Fifth Avenue.

Kitaristi Veikki Virkajärvi opiskelee hänkin Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Samalla hän keikkailee omassa Veikki Triossaan sekä Polarcluster- ja Puf-yhtyeissä. Yhtyeen basisti Pasi Toivanen keikkailee sen sijaan Kadi Quartetissa ja Linda-yhtyeessä. Rumpali Tomi Saikkosta voi kuulla muun muassa Soul Valpio- ja Bel Vel -yhtyeiden keikoilla.

Kuuntele näyte ”Daily Mirages” Sound Cloud -sivustolta: https://soundcloud.com/fg-naxos/01-daily-mirages/s-sfLSj

www.facebook.com/ahqmusic
www.reverbnation.com/aapoheinonenquintet
www.ahqmusic.bandcamp.com