Mikko-Ville Luolajan-Mikkola juhlii konsertoimalla

1730
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-7551″ title=”mvlm” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/mvlm.jpg” alt=”” width=”300″ height=”236″ />

Viulisti/säveltäjä Mikko-Ville Luolajan-Mikkola juhlistaa 60-vuotispäiväänsä moniulotteisella konserttitapahtumalla ja marssittaa Savoy-teatterin lavalle värikkään joukon esiintyjiä uransa varrelta. Monipuolisessa ohjelmistossa kuullaan lähinnä Mikko-Villen omaa sävellystuotantoa sekä enemmän tai vähemmän vapaata improvisointia. Illan mittaan koetaan myös hieno jälleennäkeminen, kun Mikko-Villen ensimmäinen jazzyhtye Wasama Quartet kohtaa livenä lavalla – alkuperäisessä vuoden 1976 kokoonpanossaan.

Konsertin ohjelmavalinta sujui Mikko-Villeltä helposti: tämä kattaus on juuri sitä, mitä hän mieluiten soittaa, vaikkei aivan kaikki mielimusiikki mahtunutkaan mukaan.

Ohjelma:

Reijo Kelan ja Mikko-Villen yhteistyö juontaa juurensa vuoden 1989 Cityman-produktioon. Tehden kunniaa tälle legendaariselle tapahtumalle kantaesittävät kypsään ikään yltäneet taiteilijat uuden teoksen. Musiikkina toimii viulun ja effektilaitteiden synteesi, jota Mikko-Ville on kehittänyt omintakeiseen suuntaan jo 90-luvulta lähtien.

Mikko-Ville aloitti improvisoinnin jo lapsena, ja vapaus saada soittaa mitä tahansa on aina ollut olennainen osa hänen soittajan sieluansa. Welho-triossa hän kohtaa mestarilliset hengenheimolaisensa: Veli Kujala/ harmonikka sekä Teemu Hauta-aho/kontrabasso.

Mikko-Villen monipuolisesta muusikkoudesta löytyy myös intohimoinen säveltäjä. Jousikvartetto ”Pictures of Life” (2008) sisältää niin paljon syvällä sydämessä tehtyjä tunnustuksia, että siitä oli pakko saada osia mukaan. KFD-kvartetissa soittavat Mikko-Villen lisäksi Jaso Sasaki/viulu, Mauri Kuokkanen/alttoviulu sekä Iida-Vilhelmiina Laine/sello. Tämä teos on klassista musiikkia, tosin jazzilla ja viihteelläkin höystettynä.

Jazzlaulajatar Reija Lang on ollut Mikko-Villen merkittävin yhteistyömuusikko viimeisen 10 vuoden ajan. Yhteisellä urallansa he ovat luoneet runsaasti uuden- ja omanlaista musiikkia sekä julkaisseet 3 CD:tä. Lang & Luolajan-Mikkola – yhtyeessä soittavat lisäksi Jarno Kukkonen/ kitara, Alexi Tuomarila/piano, Eerik Siikasaari/kontrabasso sekä Markus Ketola/rummut.

Vuonna 1976 perustettu Wasama Quartet oli Mikko-Villen ensimmäinen jazzyhtye, jonka suojissa hän sai tilaisuuden lähteä kypsyttelemään rytmiikkaa, jazzyhtyesoittoa sekä omien soolojen luomista. Mikko-Villen muutto New Yorkiin ja Metropolitan Opera orkesteriin keskeytti yhteistyön 30 vuodeksi. Sitä upeampaa on koota yhtye uudelleen alkuperäisine jäsenineen: Ilkka Niemeläinen/kitara, Olli-Pekka Wasama/kontrabasso sekä Judo Wasama/lyömäsoittimet.

”The Music of Mikko-Ville Luolajan-Mikkola”
60-vuotisjuhlakonsertti Savoy-teatterissa
la 2.3.2013 klo 19
Liput 20/12 €, Lippupalvelu ja Helsingin kulttuuritoimisto