Dalindèo, Kallio ja Teurastamo

1016
lukukertaa

Helsinkiläisen jazzyhtye Dalindèon odotettu kolmas levy Kallio julkaistaan 23.2.2013. Julkaisua juhlistetaan illallisen ja konsertin sisältävällä teemaillalla Kallion sydämessä, Sörnäisissä sijaitsevassa Kellohallissa.

Suomijazzin kärkitekijöihin kuuluvan Dalindèon kolmas albumi on saanut inspiraationsa Helsingin Kallio-kaupunginosasta. Albumi sisältää säveltäjä-kitaristi Valtteri Pöyhösen Kallion paikkojen, ihmisten ja tarinoiden inspiroimaa 2000-luvun jazzia. Vaikutteita on haettu lisäksi mm. surf-musiikista, vanhan ajan iskelmästä ja balkan-melodiikasta.

Julkaisuilta koostuu teeman ympärille kietoutuvasta, huippukokki ja -ravintoloitsija Antto Melasniemen suunnittelemasta menusta sekä konsertista ja klubi-illasta. Konstailematon, paikallisia raaka-aineita kunnioittava kolmen ruokalajin illallinen jatkuu Dalindèon keikalla. Illallisen aikana ja keikan jälkeen yleisöä viihdyttää We Jazz -kollektiivin DJ:t. Konsertin vierailevana tähtenä nähdään performanssitaiteilija Mimosa Pale.

Dalindèo julkaisi esikoislevynsä vuonna 2007 ja on siitä asti ollut suomalaisen jazzin ykkösnimiä. Valtteri Pöyhösen johtama helsinkiläissekstetti on kerännyt mainetta perinteitä kunnioittavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä ja musiikillisena edelläkävijänä. Dalindèon musiikille olennaista ovat tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Kolmas levy laajentaa yhtyeen soundia jazzista suoraviivaisempaan ja kitaravetoiseen surf-henkisyyteen. Lähtökohtina sävellyksissä soivat salakapakkojen savuisuus, vanhan swing-jazzin nurja puoli sekä 1950-luvun suomalaisen tangon melankolia.

Lähes 10 vuotta yhdessä soittaneen Dalindèon kokoonpano on edelleen sama (Valtteri Pöyhönen, saksofoni Pope Puolitaival, trumpetti Jose Mäenpää, basso Pekka Lehti, rummut Jaska Lukkarinen ja perkussiot Rasmus Pailos) ja yhtyeen synergia musiikkinsa soittamiseen ja esittämiseen on hioutunut tavalla, jolla yleisö tavoitetaan genrerajoista riippumatta.

Dalindèo: Kallio-levyn julkaisuiltama
23.2.2013
Kellohalli, Työpajankatu 2, 00580 Helsinki
Ovet aukeavat klo 18.30. Illallinen alkaa klo 19, keikka klo 22.
Liput: Illallinen + konsertti 49 €*, pelkkä keikka (sisäänpääsy klo 21 alkaen) 12 €*
* + toimituskulut
Liput ennakkoon: Tiketti, www.tiketti.fi, 0600 116 16

www.kallio.dalindeo.com
www.dalindeo.com
www.facebook.com/dalindeo
www.kellohalli.fi