Kuru matkaa Japaniin

1238
lukukertaa

Hiljattain toisen levynsä julkaissut oululainen Kuru-yhtye on yksi Tokyo Northern Lights Festivalin esiintyjistä. Kyseessä on pohjoismaiseen elokuvaan ja musiikkiin keskittyvä festivaali. Festivaaliesiintymisten lisäksi Kuru tekee viikon mittaisella kiertueella klubikeikkoja Tokion ympäristössä.

Kurun kiertueen järjestää japanilainen o-moro, joka on Japanissa ainoa, pelkästään suomalaisen musiikin edistämiseen keskittynyt yritys. Promoottorina toimii Yutaka Shiomi, joka vietti viime kesän Suomessa katsastaen suomalaisbändejä. Yritys vastaa myös Kurun levyjakelusta Japanissa

– Skandinaavinen musiikki on nyt suosittua Japanissa. Esimerkiksi Kurussa vetoaa varmasti juuri tämä pohjoisen luonnon ulottuvuus. Kansanmusa- ja etnovaikutteet purevat myös, kertoo Kurun kitaristi Jussi Jaako.

Kurun ensimmäinen Trace-levy luotasi instrumentaalisesti pohjoista maisemaa. Toinen levy, Enemmän, pureutuu ihmismielen sopukoihin suomalaisten kansallisrunoilijoiden tekstien kautta. Tekstit tulkitsee laulaja Mari Leppävuori. Enemmän-levyllä esiintyy myös vierailijoita, muun muassa jazztrumpetisti Verneri Pohjola ja harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara. Verneri Pohjola on mukana myös Kurun Japanin kiertueella.

Kurun Japanin kiertue helmikuussa 2013 (feat. Verneri Pohjola):

20.2. TBA
21.2. Tokyo Northern Lights Festival: duo Music Exchange
22.2. Tokyo Northern Lights Festival: Koen Dori Classics
23.2. Tokyo Northern Lights Festival: Koen Dori Classics
24.2. Nitehi Works, Wakaba-cho, Yokohama 

Ennen kiertuetta soitetut keikat Suomessa:
30.1. Kulttuuritalo Valve, Oulu
1.2. Pakkasukko Blues & Jazz, Kemi (feat. Verneri Pohjola)
3.2. Ylläs Jazz Blues (feat. Verneri Pohjola) 

www.kuruband.com
www.myspace.com/tunturijazz
www.facebook.com/Kuruband

Kurun kokoonpano:
Mari Leppävuori, laulu
Jarkko Niiranen, saksofonit, klarinetti
Jussi Jaako, kitarat, mandoliini
Sami Juntunen, piano, koskettimet
Jaakko Konttila, basso
Eki Ekfors, rummut