Jazzstandardit kunniassa Jaska Lukkarinen Trion kiertueella

909
lukukertaa

 

Jazzstandardit heräävät eloon Jaska Lukkarinen Trion kiertueella. Ikivihreät sekä vähemmän tunnetut jazzsävellykset saavat tuoreen asun Suomen ykkösmuusikoiden käsittelyssä. Laaja kiertue ulottuu kymmenelle paikkakunnalle, Helsingistä Tornioon.

Kiertueesta julkaistaan myös liveleyvy. Ohjelmisto koostuu trion tärkeimpien vaikuttajien esittämistä standardeista, kuten mm. Sonny Rollinsin levyttämistä I’ve Told Every Little Star ja I’m an Old Cowhand. I’m an Old Cowhand tunnetaan myös legendaarisesta Rio Grande -lännenelokuvasta, joka on yksi Lukkarisen suosikkeja. Lisäksi kuullaan tunnetumpia kappaleita, kuten Billy Strayhornin Chelsea Bridge ja Miles Davisin Four.

Kiertue on samalla osoitus Lukkarisen monipuolisuudesta niin muusikkona, levy-yhtiön kuin yhtyeenkin vetäjänä. Kyseessä on trion toinen levy, joka julkaistaan Lukkarisen oman Jaskaa-levymerkin kautta. Jaska Lukkarinen Trio on tähän mennessä julkaissut kaksi levyä, Neutral Terrain (Jaskaa, 2011) ja Emma-ehdokkaanakin olleen Trane Ear (Rockadillo Records, 2008).

Jaakko ”Jaska” Lukkarinen (s. 1982) kuuluu Suomen kysytyimpiin rumpaleihin. Monipuolisesti eri yhtyeissä ja levytyksissä soittava Lukkarinen ylittää genrerajat: johtamansa oman Jaska Lukkarinen Trion lisäksi häntä voi kuulla muun muassa Dalindèon, Honey B and the T-Bonesin, Jukka Eskola Quintetin ja Ricky Tick Big Bandin riveissä. Tämän lisäksi hän on keikkaillut mm. rap-artisti Palefacen yhtyeessä. Lukkarinen on 10-vuotisella urallaan valittu mm. Sony Jazz- palkinnon saajaksi 2008 ja Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2009. Aktiivisesti Suomen musiikkikentällä toimiva Lukkarinen perusti oman levymerkkinsä Jaskaa vuonna 2011.

Saksofonisti Jussi Kannaste (s. 1976) tunnetaan Jaska Lukkarisen Trion lisäksi mm. Tonight at Noon -yhtyeestä. Syksyllä 2012 Kannaste työsti valmiiksi Kannaste-Viinikainen-Riippa-trion ensimmäisen albumin, joka ilmestyy Jaskaa-levymerkiltä. Soittamisen ohella hän toimii osastonjohtajana ja saksofonin lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2012 hän on esiintyi monien jazzlegendojen kanssa, esimerkkeinä mainittakoon Dave Liebman, Billy Hart ja Dick Oatts.

Antti Lötjönen (s. 1980) on vakiinnuttanut asemansa Suomen kysytyimpänä kontrabasistina. Antti on soittanut mm. maan kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluneessa The Five Corners Quintet’ssa sekä Timo Lassyn ja Verneri Pohjolan yhtyeissä. Antin soittoa voi kuulla myös esimerkiksi Ilmiliekki Quartet’ssa, Aki Rissasen, Alexi Tuomarilan ja Teppo Mäkysen yhtyeissä sekä mm. Ricky Tick Big Bandissa ja Sun Triossa.

www.jaskalukkarinen.com

Konsertit:
25.1 Monk, Turku
29.1 Valimo, Pori
30.1 Kalevi Aho-sali, Lahti
31.1 Koko Jazz Club, Helsinki
23.2 Doo Bop, Vaasa
25.2 Kaukametsä, Kajaani
27.2 Musiikkikeskus, Tornio
28.2 Vanha Paloasema, Oulu
1.3 Telakka, Tampere
2.3 Louhisali, Espoo