Huikeata zappailua viiden keikan verran

965
lukukertaa
Antti Kouvula/FZMPB. Kuva: Teemu Höytö/Keitelejazz.
Antti Koivula/FZMPB. Kuva: Teemu Höytö/Keitelejazz.

Frank Zappan musiikki soi taas livenä viidellä eri paikkakunnalla joulukuussa! Vuonna 2004 perustetun yhdeksänhenkisen Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast yhtyeen erikoislaatuinen esitys nähdään Helsingissä Tavastialla, Turussa Klubilla, Jyväskylässä Lutakossa, Vaasassa Doo-bopissa, sekä Rautalammella Mortonissa.

Harvakseltaan keikkaileva helsinkiläinen kokoonpano on olemassaolonsa aikana esiintynyt mm. Saksassa Zappanale 2008-festivaaleilla entisten Zappan bändin jäsenten, Grammy-palkitun Napoleon Murphy Brockin ja Denny Walleyn, kanssa, sekä vuonna 2009 Faces-festivaaleilla yhtenä pääesiintyjänä. Yhtyeen viimeisin isompi esiintyminen oli Keitelejazzien pääkonsertissa kesällä 2011, missä muina esiintyjinä olivat Jethro Tull ja Fairport Convention.

Kokoonpanon laulusolistina toimii Antti Koivula, joka on tuttu yhtyeistä My First Band ja Mr. Sushi, sekä 2007 Linnan juhlien house-bändistä. Yhtyeen muut jäsenet vaikuttavat useissa eri kokoonpanoissa, mm. Vesterinen Yhtyeineen, Jätkäjätkät, Liljan Loisto, Riku Niemi Orchestra, Sun Trio, UMO, Northern Governors, Uzva ja Hidria Spacefolk.

”Perjantain parhaat esitykset nähtiin ja kuultiin kuitenkin kotimaisilta voimilta…illan viimeisenä päälavalla esiintynyt Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast otti luulot pois häikäisevällä, Frank Zappan tuotannosta koostuneella setillään.”
-Rytmi-lehden arvostelu Keitelejazzeilta 2011

”Illan ruhtinas oli kuitenkin Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast, jonka psykedeelinen Zappa-tribuutti oli ihanan outoa todistettavaa. Erityismaininta annettakoon vielä vokalisti Antti Koivulan ihastuttavalle lavakarismalle ja viehättävälle keikistelylle.”
-Dome.fi arvostelu Faces festivaaleilta 2009

Kiertueen aikataulu:
Ke 12.12 Klubi, Turku
To 13.12 Lutakko, Jyväskylä
Pe 14.12 Rautalampi, Morton
La 15.12 Vaasa, Doo-bop Club
Ti 18.12 Helsinki, Tavastia

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast on: Antti Koivula (laulu), Janne Toivonen/Jorma Kalevi Louhivuori (trumpetti), Joakim Berghäll/Petteri Hietamäki (saksofoni), Heikki Tuhkanen (pasuuna), Olli Kari (marimba, vibrafoni), Iikka Kotaja (koskettimet, laulu), Mikko Enqvist (kitara), Antti Kivimäki (basso, laulu), Joni Leino (rummut).

www.myspace.com/finnishzappatribute

www.facebook.com/frankzappamemorialpancakebreakfast