Virta julkistaa ja kiertää Katharsiksen kanssa

1156
lukukertaa
Virta. Kuva: Tero Ahonen.
Virta. Kuva: Tero Ahonen.

Uuden sukupolven jazz-yhtye Virta ja jazzsäveltäjien Valtteri Pöyhösen ja Olavi Louhivuoren tuore konstellaatio ”Katharsis” kiertävät Suomea marraskuussa 2012. Yhteistä yhtyeille on avoin näkemys 2000-luvun jazzmusiikista ja suunnista joihin se voisi mennä.

Kiertue toimii Virta-yhtyeen ”Tales From The Deep Waters” debyyttilevyn julkaisukiertueena.

Virta

Kuluneen vuoden aikana ahkerasti keikkaillut Virta on noussut Jyväskylä-Helsinki-Kuopio -akselin vaihtoehtomusiikkipiireistä suuremman yleisön tietoisuuteen ilman, että se on tehnyt ainuttakaan virallista julkaisua. Nyt kiihkeistä live-esiintymisistään tunnettu trio julkaisee odotetun Tales From The Deep Waters –esikoislevynsä graafinen suunnittelija- valokuvaaja Tero Ahosen luotsaaman Tourist Informationin kautta.

”Jyväskyläläis-helsinkiläinen Virta on tuore tuttavuus suomalaisella musiikkikartalla. Keväällä 2011 perustettu instrumentaalitrio ei välitä ilmaisussaan tyylilajien välisistä raja-aidoista – skandinaavisen jazzin monikasvoisten suurnimien Jaga Jazzistin, Supersilentin ja Nils Petter Molvaerin vaikutus kuuluu taustalla, mutta yhtyeen oma ääni on poikkeuksellisen vahva. Kaksikymppisten nuorten miesten otteissa kaikuu myös kotimaisten Astro Can Caravanin ja Magyar Possen heijastumia.”
– Per Svanburg, New Music Community

Antti Hevosmaa – trumpetti, vokaalit
Heikki Selamo – kitara, efektit
Erik Heikkinen – rummut, perkussiot

http://www.virtavirta.com 

Pöyhönen-Louhivuori ”Katharsis”

 Jazzsäveltäjä Valtteri Pöyhösen ja jazzrumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren musiikillinen yhteentörmäys tapahtuu vapaan improvisaation kentällä. 2000-luvun jazzmuusikot Pöyhönen ja Louhivuori ottavat vaikutteensa eklektisesti haluamistaan musiikkityyleistä ja sekoittavat ne luodakseen oman soundinsa. Tämän duon musiikissa tekstuuri, energia ja arvaamattomuus ovat pääosassa. Äänilähteinä käytetään 80-luvun halpis-syntetisaattoreita, lyömäsoittimia ja sekalaista elektroniikkaa. Lopputuloksena on aikaamme heijastava väkevä äänikollaasi, spontaani sävellys, ”Katharsis”.

Valtteri Pöyhönen – syntetisaattorit, elektroniikka, efektit
Olavi Louhivuori – rummut, perkussiot, efektit

http://valtteripoyhonen.com/
http://www.olavilouhivuori.com/

Kiertuepäivämäärät:
20.11. Henry’s Pub, Kuopio
21.11. Huurupiilo, Tampere
22.11. Poppari, Jyväskylä
24.11. Paloni, Helsinki (vain Virta)
25.11. Siltanen, Helsinki (with Joona Petterson on live-visuals) 

Facebook-tapahtuma: http://www.facebook.com/events/356237911132237/