Tonight at Noonilta kakkoslevy

1652
lukukertaa

  class=”alignnone size-full wp-image-7119″ title=”tan2″ src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/tan22.jpg” alt=”” width=”400″ height=”396″ />

Jazzyhtye Tonight at Noonin uusi 22.10.2012 julkaistava albumi on jatkoa yhtyeen vuonna 2011 ilmestyneelle, kriitikoiden kiittämälle ”To Mingus With Love” -albumille. Uuden albumin sävellykset ovat syntyneet eri tilanteiden ja kohtaamisten inspiroimana. Yhtyeessä soittavat kotimaiset jazztaitajat André Sumelius, rummut, Mikko Innanen ja Jussi Kannaste, saksofonit, Jukka Eskola, trumpetti sekä Mikko Helevä, urut.

Vuonna 2011 ilmestyneen debyyttilevyn jälkeen on tapahtunut paljon. Rumpali André Sumeliuksen luotsaama kvintetti on esiintynyt lähes kaikilla merkittävillä kotimaisilla jazzmusiikin festivaaleilla, muun muassa April Jazz -festivaalilla, Keitelejazzeilla sekä Pori Jazz -festivaalilla. Tämä lisäksi yhtye on tehnyt mittavan Suomen Jazzliiton järjestämän kotimaan kiertueen. Edellisen levyn tiimoilta aktiivisesti keikkoja tehneen ryhmän ohjelmistoon on syntynyt uusia kappaleita, jotka ovat päätyneet nyt julkaistavalle yhtyeen omaa sävelkieltä edustavalle ”People, Stories and Dreams” -albumille.

Uutuusalbumin dynaamiset ja energiset sävellykset ovat Mikko Innasen, Jussi Kannasteen sekä Mikko Helevän käsialaa. Yhtyeen lukuisat Live-esiintymiset ovat muokanneet kappaleista juuri levylle päätyneet versiot. Levyn sävellykset ovat tarinoita, jotka elävät kussakin hetkessä. ”People, Stories and Dreams” nauhoitettiin maaliskuussa 2012 Arcadan studiossa Helsingissä, ja se ilmestyy kotimaista jazzia julkaisevalle Prophone-levymerkille.

Kvintetin taiturilliset muusikot ovat tuttuja eri yhteyksistä ja he edustavat kotimaista huippukaartia. Tonight at Noonin kokoonpanossa soittaa myös oman nimikkokvartettinsa kanssa menestystä niittänyt rumpali André Sumelius. Tämän lisäksi vahvoista live-esiintymisistä tunnetussa ryhmässä soittavat Innkvisitio-yhtyeestä tuttu saksofonisti Mikko Innanen ja muun muassa Jaska Lukkarinen Triossa soittava Jussi Kannaste. Mukana ovat myös The Five Corners Quintetin trumpetisti Jukka Eskola sekä The Bronson -kokoonpanossakin kuultu jazz-urkuri Mikko Helevä.