Oddarrang käy elokuvissa

1519
lukukertaa
Kuva: Tero Ahonen.
Kuva: Tero Ahonen.

Helsingin juhlaviikoilla startannut ja kiitetyn vastaanoton saanut Oddarrang: In Cinema -sarja tarjoaa tunnelmallisia klubi-iltoja musiikin ja elokuvan ystäville. Seuraava In Cinema järjestetään Kansallisteatterin Lavaklubilla 17.10. Arvostettu Edition Records julkaisee maailmanlaajuisesti In Cinema -klubin materiaalista syntyneen levyn syksyllä 2013.

 Syksyn 2012 aikana In Cinema -illoissa nähdään neljä videoteosta, joihin kansainvälisesti kiitetty, rumpali Olavi Louhivuoren luotsaama Oddarrang on säveltänyt musiikin. Kotimaisten nuorten, lupaavien elokuvaohjaajien n. 15–20 minuuttiset teokset esitetään klubilla yhdessä livemusiikin kanssa. 17.10. ensi-iltansa saa mm. Rakkautta ja Anarkiaa 2012 -festivaalilla esitellyn Lauri Anssi Moilasen uusi lyhytelokuva Matka.

 Tekijöiden yhteisenä inspiraation lähteenä toimii spontaanius, improvisaatio sekä yllätyksellisyys. Kaikki teokset saavat kantaesityksensä klubilla.

 Oddarrang: In Cinema
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1)
Livesetti klo 19, elokuvat klo 20.15 
17.10.
Lauri Anssi Moilanen: Matka
14.11.
Jaakko Ruuska: Cultivate & Contemplate
12.12.
Elina Oikari: Missing Tapes from a Highway Set
Kaikkia teoksia säestää Oddarrang.
Liput 7/5 €, ennakkoliput Kansallisteatterin lippumyymälästä

***

 

Oddarrang

Rumpali Olavi Louhivuoren Emma-palkittu Oddarrang edustaa mielenkiintoisinta eurooppalaista musiikkisukupolvea. Yhtyeen meditatiivista soittoa on verrattu mm. Cinematic Orchestraan ja islantilaisten artistien kuten Björkin tai Sigur Rósin musiikkiin. Oddarrang ammentaa vaikutteita jazzin lisäksi mm. klassisesta musiikista, maailmanmusiikista sekä postmodernista rockista. Yhtyeen devyyttilevy Music Illustrated julkaistiin vuonna 2007, minkä jälkeen yhtye on esiintynyt ahkerasti Suomessa ja kansainvälisillä areenoilla. Vuonna 2011 uusi Cathedral-levy julkaistiin Isossa Britanniassa Edition Records -levy-yhtiön toimesta. Louhivuoren lisäksi yhtyeessä soittavat Suomen musiikkikentän eturintamaan kuuluvat Osmo Ikonen selloa, kitaristi Lasse Sakara, basisti Lasse Lindgren sekä pasunisti Ilmari Pohjola.

“Oddarrang is one of the most refreshing bands to emerge on the European jazz scene in recent years.” Rob Adams / The Herald

Lauri Anssi Moilanen (s. 1981)

Jyväskylästä kotoisin oleva elokuvantekijä on tehnyt lyhytelokuvia vuodesta 2006 lähtien. Hänen opinnäytetyöelokuvansa Onni (Muotoiluinstituutti, Lahti) sai ensi-iltansa Tampereen Elokuvajuhlilla 2010. Ohjaaja-käsikirjoittajan viimeisin lyhytelokuva Vieras esitettiin Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla 2012 ja saa ulkomaan ensi-iltansa Aesthetica-elokuvafestivaaleilla Yorkissa. Tällä hetkellä Moilanen suorittaa elokuvakäsikirjoituksen maisteriopintoja Tampereella ja Salfordissa (UK) ja kirjoittaa ensimmäistä koko pitkän elokuvan käsikirjoitustaan.

Jaakko Ruuska (s. 1981)

Taiteen moniottelija Jaakko Ruuska (MA, Dokumentaarinen elokuva, 2012) liikkuu vapaasti elokuvataiteen eri muotojen, valokuvan ja esitystaiteen alueella. Elokuvissaan Ruuska on tutkinut dokumentaarisen ja fiktiivisen kerronnan rajamaastoa (Valon Lapset 2008, Pakeneva Maa 2005). Tällä hetkellä hän on kiinnostunut elokuvan ruumiillisuudesta ja luonnosta ruumiillisuuden ulottuvuutena. Ruuska kuuluu Toisissa tiloissa -teatterikollektiiviin, jonka aiheina ovat ihmiselle vieraat olo- ja ilmenemismuodot.

Elina Oikari (s. 1982)

Elina Oikari löysi tiensä elokuvan pariin kuvataiteen kautta. Oikari on valmistunut Taidekoulu Maasta. Maan opiskelun aikana opettajan videopajassa näyttämät kuluneet VHS-kasetit, joiden päällä luki tussilla mm. Matteuksen evankeliumi, saivat Elinan tuntemaan voimakasta halua kokeilla elokuvakerronnallisia mahdollisuuksia. Elina tekee parhaillaan lopputyöelokuvaansa Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakouluun.