UMOn kykykilpailu kakkosvaiheeseen

1060
lukukertaa
UMO etsii nuoria solistikykyjä.

UMOn Kyky 2012 -kilpailun ensimmäinen vaihe on käyty ja 32 hakijasta jatkoon pääsi 14 nuorta soittajaa ja laulajaa. 26.9. suoritetussa äänitekarsinnassa tuomariston jäsenet Antti Rissanen, Eero Koivistoinen ja Aija Puurtinen valikoivat sokkokuuntelun perusteella 14 parasta osallistujaa, jotka jatkavat suoraan semifinaalivaiheeseen. Jatkoon päässeet kilpailijat ovat Mikael Haavisto, Anna Inginmaa, Sampo Kasurinen, Ilona Kiesilä, Jorma Kalevi Louhivuori, Teri Mantere, Ossi Maristo, Jukka Nylund, Päivi Ollikainen, Iina Salin, Tuomas J. Turunen, Minna Tuuliainen, Ville Vannemaa ja Kadi Vija.

Semifinaali järjestetään Ylen M1-studiossa keskiviikkona 31.10. ja viisi siinä parhaiten pärjännyttä jatkavat seuraavana päivänä kisattavaan finaaliin. Finaalia ei aikaisemmista tiedoista poiketen järjestetä Finlandia-talon Helsinki-salissa, vaan se lähetetään suorana radiolähetyksenä M1-studiolta Ylen Radio 1:llä torstaina 1.11. klo 19.00.

UMOn Kyky 2012 on kykykilpailu vuonna 1982 ja sen jälkeen syntyneille laulajille ja instrumentalisteille. Kilpailun voittaja palkitaan solistipaikalla UMOn Helsingin konserttisarjassa vuonna 2013. Sen lisäksi UMO teettää neljästä vapaavalintaisesta kappaleesta big band sovitukset, jotka voittaja saa omaan käyttöönsä.