Ilkka Heinonen Trio debytoi Etnosoissa

1023
lukukertaa

Etnosoi!n lauantai-klubi 10.11. esittelee yleisölle uunituoreen kansanmusiikkia polttoaineenaan imevän supertrion.

Ilkka Heinonen Trion moottorina jylläävät arkaaiset jouhikon melodiat, pohjoismaisen jazzperinteen moninaiset heijastukset sekä afrikan kaiut toisinaan elektroniikan myllyssä sekoitettuna. Yhtye on kolmen soittimen ja soittajan vuorokaasuttelua, mutta poikkeuksellinen soittovälineneiden kombinaatio vie musiikin ennen kulkemattomille poluille. Ilkka Heinosen jouhikko laulaa, kuiskaa ja karjuu, Nathan Riki Thomsonin kontrabasso möyrii afrikan groovesta pohjoisen eeppisille soolomaille ja Mikko Hassisen perkussioiden virtuoottinen tarinankerronta luo poikkeuksellisen musiikillisen maiseman.

Trion muusikot eivät suuremmin esittelyjä kaipaa – kansanmusiikin, jazzin ja maailmojen musiikin kentillä operoivat muusikot on vuosien varrella nähty mitä moninaisimmissa yhteyksissä.

Jouhikon soittaja ja basisti Ilkka Heinonen tunnetaan ehkä parhaiten Jouhiorkesteri-kokoonpanosta. Tämän lisäksi Heinonen soittaa mm. Ruudissa, Kirjavassa Linnussa, Teija Niku & Grupa Balkanissa, Freilach mit Kneidlachissa ja Ánnámáret Ensemblessa. Hänet muistetaan myös mm. Ville Leinosen Suudelmitar-orkesterista sekä Unilehto-kokoonpanosta.

UMO Jazz Orchestran rumpali Mikko Hassinen on yli vuosikymmenen mittaisella urallaan tullut suomalaiselle yleisölle tutuksi useista jazz-kokoonpanoista. Säveltäjä-rumpali on esiintynyt merkittävimpien kotimaisten jazz-muusikoiden (mm. Eero Koivistoinen, Pepa Päivinen, Sonny Heinilä, Johanna Iivanainen) sekä monien ulkomaisten artistien kanssa. Hassinen toimii myös mm. Värttinän rumpalina. Hassinen voitti ”Esko Linnavalli” big band -sävellyskilpailun vuonna 2009. Hyvä voimannäyttö Hassisen säveltäjänkyvyistä on 2008 ilmestynyt UMO Jazz Orchestralle tehty laajalti kehuja kerännyt albumi Traveller.

Australiasta kotoisin olevan ja nykyisin Helsingissä asuvan Nathan Riki Thomsonin soitinrepertoaariin kuuluvat kontrabasson lisäksi mm. useanlaiset huilut, kalimba ja litungu. Thomson on tehnyt yhteistyötä lukuisten eri puolilta maailmaa tulevien muusikoiden kanssa. Thomsonin fokuksessa on erityisesti afrikkalainen musiikki, hän on asunut Tansaniassa ja työskennellyt paikallisten muusikoiden kanssa viisi vuotta. Pitkään myös Lontoossa asunut muusikko opettaa The Guildhall School of Music & Dramassa, on kiitellyn Antonio Forcione Quartetin jäsen ja soittaa lisäksi mm. The Adriano Adewale Groupissa sekä Thomsonin itsensä perustamassa ensemblessa, jonka muusikot tulevat Walesista, Brasiliasta, Kolumbiasta, Suomesta ja Australiasta.

Ilkka Heinonen Trio sai alkunsa alkuvuodesta 2012. Yhtyeen ensiesiintyminen nähdään Etnosoi!-festivaalin klubi-illassa la 10.11.

Ilkka Heinonen – jouhikot, laulu
Nathan Thomson – kontrabasso
Mikko Hassinen – rummut/perkussiot
10.11. klo 21.00
Juttutupa, Säästöpankinranta 6, Helsinki
Vapaa pääsy