Rakka julkaisee esikoisensa

1000
lukukertaa
Kuva: Kimmo Varjoranta.

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Soutu sisältää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Ville Rauhalan sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä. Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

RAKKA:
Kusti Vuorinen: kosketinsoittimet, haitari ja lyömäsoittimet – Jykä Ahola: trumpetti ja flyygelitorvi – Masa Orpana: saksofonit ja huilu – Ville Rauhala: kontrabasso – Janne
Tuomi: rummut ja lyömäsoittimet.

JULKAISUKONSERTIT::
31.10. Rytmihäiriöklubi, Juttutupa, Helsinki
03.11. Tampere Jazz Happening
11.11. London Jazz Festival

LEVY-YHTIÖT:
Lumpeela Julkaisut(FI/UK) ja Nordic Notes(G/A/S)
www.lumpeelajulkaisut.com
www.nordicnotes.de