Dramophonella julkaisukiertue

830
lukukertaa

Rumpali ja perkussionisti Tatu Rönkön (mm. Elifantree, Yona & OLP, Auteur Jazz) Dramophone-yhtyeen debyyttilevy Urban ritual julkaistaan 3.10.2012. Yhtye esittää tuoreen levynsä musiikkia 6 keikkaa kattavalla kotimaan kiertueella 26.9-3.10. Dramophonessa soittavat Rönkön lisäksi Pauli Lyytinen, Otto Eskelinen ja Eero Tikkanen. Instrumentteina on bassosaksofoni, bassoklarinetti, basso ja rummut, analogisyntikoilla ja metalliperkussioilla höystettynä. Tyylilajina on progressiivinen avant-garde jazz.

Levyllä vierailevat Arttu Kurttila (ääni), Antti Kujanpää (syntetisaattori), Linda Fredriksson (baritonisaksofoni) ja Miikkael Anttila (tuuba).

 Tatu Rönkkö kuvailee yhtyettään ja uutta levyä seuraavasti:

”Dramophone on yksi, yhtenäinen, matalalta muriseva ja korkealta kiljuva soitin, jonka nelihenkinen miehistö sykkii samalla sydämellä ja hengittää samoilla keuhkoilla. Sen saundi on matala, tumma, rouhea ja eloisan leikkisä. Urban ritual käsittelee nykyihmisen kaupunkirituaaleja. Meissä kaikissa kytee villi vaisto ja kaipuu takaisin juurillemme, luonnontilaan. Monet muinaiset rituaalit kuten luolamaalaus, metsästys, jumalille uhraaminen sekä sota- ja soidintanssi ovat läsnä nykyisessä kaupunkikulttuurissamme päivitettyinä versioina. Kadottaessaan yhteyden luontoon ja eläessään nyky-yhteiskunnassa ihminen on löytänyt uudet urbaanit rituaalinsa..”

”Urban ritual” julkaisukiertue:
26.09 Juttutupa, Helsinki 21:00
27.09 Telakka, Tampere (Black Motor klubi) 21:00
28.09 Dna Jazz-klubi, Kuopio 21:00
29.09 Vimma, Turku klo 20:00
30.09 Bar Soho, Porvoo 21:00
03.10 Digelius, Helsinki klo 18:00