HERD aloittaa oman klubin

792
lukukertaa
Aili Ikonen on yksi syksyn HERD-klubin solisteista.
Aili Ikonen on yksi syksyn HERD-klubin solisteista.

Kansallisteatterin Lavaklubilla järjestettävät neljä HERD-klubia marssittavat lavalle kotimaisen jazzin tähtiä ja yhdysvaltalaisen vibrafonisti Rob Waringin haastaen klubeja isännöivän trion uusiin tilanteisiin.

Kotimaisen jazzin viime vuosien merkittävimpiin tulokasyhtyeisiin kuuluva HERD tekee uuden aluevaltauksen syyskuussa, kun trio isännöi nimeään kantavaa klubisarjaa Kansallisteatterin tunnelmallisella Lavaklubilla. Neljän illan aikana akustinen vibrafonin, basson ja rumpujen muodostama kokoonpano taipuu moniin musiikillisiin suuntiin tarjoten yleisölle mahdollisuuden nähdä kiitetty live-yhtye uudessa valossa.

Syksyn ajan aina kuun ensimmäisenä perjantaina soivat HERD-klubit starttaavat 7. syyskuuta. Tuolloin vieraaksi saapuu Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin nykyjazzareihin lukeutuva trumpetisti Verneri Pohjola. Maineikkaalla saksalaisella ACT-levymerkillä toisen albuminsa aiemmin kuluvana vuonna julkaissut Pohjola tuo HERD-klubille omien sävellystensä lisäksensä myös elektroniikkaa, luoden samalla musiikilleen harvoin kuullun kontekstin.

Toinen HERD-klubi 5. lokakuuta tuo Lavaklubille pianisti-kosketinsoittaja Aki Rissasen. Rissanen sähköistää vierailunsa myötä useimmiten akustisena jazztriona tunnetun HERDin perusteellisesti, kun perinteisten akustisen vibrafonin, kontrabasson ja rumpusetin lisäksi lavalla nähdään mm. MIDI-vibrafoni, sähkäbasso sekä sähkörumpuja – sekä tietysti huipputaitavana pianistina kansainvälisesti tunnetun Rissasen kosketinsoittimet.

Perjantaina 2. marraskuuta HERD saa vieraakseen alunperin amerikkalaislähtöisen, mutta yli 30 vuotta Oslossa asuneen vibrafonisti ja lyömäsoittaja Rob Waringin. Laaja-alaisena muusikkona, säveltäjänä ja pedagogina Norjassa tunnettu Waring laajentaa HERDin kvartetiksi marimballaan. Illan aikana kuullaan musiikkia mm. Waringin kahdelta triolevyltä Synchronize Your Watches sekä Secret Red Thread, sekä Panu Savolaisen tuoreita sävellyksiä Suomen oloissa ainutlaatuiselle marimba-vibrafoni-instrumentaatiolle.

Vuoden viimeisellä HERD-klubilla sukelletaan suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu laulaja Aili Ikonen saapuu tulkitsemaan HERDin kanssa mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä hittejä uusin sovituksin.

Iltojen isäntäyhtye HERD on viime vuosina noussut vauhdilla kotimaisen jazzin eturiviin. Vibrafonisti Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen ja rumpali Tuomas Timosen muodostama HERD on julkaissut tähän mennessä yhden albumin, HERD Live!!, esiintynyt mm. Pori Jazzin ”talon bändinä” 2010, Suomen Jazzliiton kiertueella 2011 ja voittanut arvostetun pääpalkinnon European Jazz Competition -yhtyekilpailussa North Sea Jazz -festivaaleilla Hollannissa 2011. Tänä vuonna HERD nähdään myös Flow Festivalin ohjelmistossa elokuussa.

HERD-klubit / syksy 2012
Kansallisteatteri, Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki)
HERD (Panu Savolainen, vibrafoni / Mikko Pellinen, basso / Tuomas Timonen, rummut)
pe 7.9. klo 21, vieraana Verneri Pohjola, trumpetti
pe 5.10. klo 21, vieraana Aki Rissanen, kosketinsoittimet
pe 2.11. klo 21, vieraana Rob Waring, marimba
pe 7.12. klo 21, vieraana Aili Ikonen, laulu
Liput: 10/7€
Ennakkoliput Kansallisteatterin lippumyymälästä (elokuun alussa)

www.herdtrio.com